2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A szabadság vára 03:00

Színes

Ismét Nagyváradra visznek négy virágkocsit

Az államalapítás ünnepe alkalmából ismét Nagyváradra visznek négy virágkocsit, a debreceni Virágkarnevál másnapján. A nagyváradi és a debreceni önkormányzat, valamint a Bihar megyei RMDSZ 2006-ban kezdeményezte a virágkocsik átszállítását. A többi között a Szent Korona és a két város allegorikus kocsija 21-én érkezik meg Nagyvárad főterére.

  • Ismét Nagyváradra visznek négy virágkocsit

Az erdélyi városban családi- és gyermekprogramok, néptáncbemutató és fotókiállítás is várja majd az érdeklődőket.

A következő napokon a virágkocsikat elviszik Bihar megye különböző, magyarok lakta településére is.

Vannak olyan települések, ahol nem áll meg a virágkocsi, csak átvonul. Jó látni azokat az idős néniket, bácsikat, akik kiteszik a házuk elé a székeket és várják már, csak hogy elvonuljon előttük a virágkocsi, elvonuljon előttük a szent korona és a többi szép virág kompozíció, mert ez szebbé teszi ezt a napot, szebbé teszi a mi a magyarságunknak az ünnepét – hangsúlyozta Borsi Lóránt, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!