2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Színes

Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Idén is megtartják a Pécsi Tudományegyetem hagyományos kutatás-fejlesztési rendezvényét. A május 14-én és 15-én zajló Innovációs Napok középpontjában a mesterséges intelligencia, valamint a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése áll majd - közölte a felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

  • Innovációs napokat tartanak a Pécsi Tudományegyetemen

Azt írták, hogy a Deutsche Telekom IT Solutionsszel közösen szervezett esemény első napján a mesterséges intelligenciával (MI) kapcsolatos kutatásokkal, innovációkkal és üzleti-technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Arra keresik a választ, hogy miként lehet felkészülni és reagálni az MI előidézte változásokra, miként aknázhatók ki az MI képességei, és milyen hatásainak kell kiemelt figyelmet szentelni. Számos gyakorlati példa segítségével világítanak rá az első nap szakértői a téma jogi, technológiai, telekommunikációs és társadalmi aspektusaira - sőt, az érdeklődők ki is próbálhatják tudásukat a gépi tanulás területén egy mini workshop keretén belül, amelyre a második napon, 15-én kerül sor.

A második napon a természettudományos kutatási eredmények kapcsán az ultraprecíziós megmunkálásról és a mikotoxinok élelmiszeripari vonatkozásairól esik szó, tovább a gyógyszertudományi képzések aktuális kérdéseit vitatják meg érintett kutatók, vezetők és szakemberek.

Az eseményt több kísérőrendezvény is színesíti, így az érdeklődők vállalkozásfejlesztésről és a termékek piacosításáról, a vállalkozások digitalizációs lehetőségeiről, az adatvagyon hasznosításáról és annak jogi kereteiről is értesülhetnek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a pteinnovacio2024.ticketninja.io weboldalon lehet megtenni - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!