2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Színes

Ingyen taxival mehetnek haza a részeg fiatalok Olaszországban

Ingyenes taxit biztosít az olasz közlekedési minisztérium azoknak a fiataloknak, akik részegen mennének haza a szórakozóhelyekről. A minisztérium szeretné elkerülni a fiatalok által okozott közlekedési baleseteket, amelyek az utóbbi időben jelentősen megszaporodtak Itáliában. A projekt egyelőre kísérleti jellegű és csak néhány hétig tart.

  • Ingyen taxival mehetnek haza a részeg fiatalok Olaszországban

Azok a fiatalok, akik a szórakozóhelyről való távozás után túllépik az alkoholteszt határértéket, egy taxi utalványt kapnak. A vezetőt és társait is hazaviszik, az utazás költségét pedig a minisztérium állja. A Matteo Salvini vezette közlekedésért és infrastruktúráért felelős minisztérium szerint ugyanis önmagában nem elég a közlekedési szabályok szigorítása. A kezdeményezésbe több a fiatalokra hatással bíró szervezetet és influenszert is bevontak.

Az ingyenes taxi utalványt a szórakozóhelyek biztosítják. A kísérleti projektben egyelőre hat híres szórakozóhely vesz részt szeptember közepéig. Az első tapasztaltok pozitívak: egy jesolói szórakozóhelyen már 20 fiatal választotta a taxit az ittas vezetés helyett a hétvégén.

Az olasz fiatalok körében egyre több az alkohol és a drog okozta halálos kimenetelű baleset. Legutóbb Rómában halt meg egy 5 éves kisfiú, amikor az autójuknak hajtott egy részeg sofőr.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!