2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Indonézia több mint kétszáztíz tonna szemetet küld vissza Ausztráliába

Indonézia több mint 210 tonna szemetet küld vissza Ausztráliába, mert a konténerekben tiltott hulladékot találtak - jelentették be indonéz hivatalos források kedden.

  • Indonézia több mint kétszáztíz tonna szemetet küld vissza Ausztráliába

Basuki Suryanto, a Csendes-óceán partján fekvő indonéz város, Surabaya vám- és pénzügyőrsége vezetője szerint az Ausztráliától átvett papírhulladék közt más típusú szemét, például műanyagpalack, használt gépolaj és elektronikai hulladék volt. Suryanto hozzátette, fel fognak lépni a veszélyes anyagok okozta környezetkárosítás ellen, amely veszélyt jelent a lakosok egészségére nézve is.

A múlt héten az Indonéziához tartozó Batam szigetének hatóságai már bejelentették, hogy 49 konténernyi szemetet küldenek vissza a többi közt Németországba, Franciaországba és az Egyesült Államokba.

Jakarta júniusban öt, hulladékkal teli konténert már visszaszállított az Egyesült Államokba, ugyancsak tiltott hulladékok miatt.

A térség fő hulladékimportőre korábban Kína volt, ám Peking - környezetvédelmi okokra hivatkozva - tavaly bejelentette, hogy több hulladékot nem vesz át. A kínai döntés után megnőtt a hulladék exportja a térség többi államába, azonban - részben a közfelháborodás miatt - nemrég Indonézia mellett Malajzia és a Fülöp-szigetek is leszögezte: többé nem kíván lerakóhelyet biztosítani az iparosodott országokból érkező szemétnek.

Indonéziai környezetvédelmi csoportok már korábban is sürgették a kormányzatot, hogy szigorítson a műanyaghulladék importjáról szóló rendeleteken.

2018-ban Indonézia 320,4 millió kiló műanyaghulladékot importált, míg ez a szám az ország kereskedelmi minisztériumának adatai szerint 2017-ben csak 128,8 millió volt.

A Fülöp-szigetek májusban hozzávetőleg hetvenkonténernyi szemetet szállított vissza Kanadába, amelyet a Chronic Plastics nevű, azóta megszűnt, ontariói székhelyű vállalat vitt a szigetországba öt éve. A vállalat akkor azt állította, hogy a konténerek újrahasznosítható műanyagot tartalmaznak, ám ez nem volt igaz.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!