2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Színes

Ilyen még nem volt a Millenáris Parkban

Első alkalommal rendezték meg a felfedezők napját a Millenáris Parkban. A program célja, hogy az érdeklődők ne csak tudományos magazinokból értesüljenek a kutatási eredményekről, hanem testközelből is lássák az eredményeket. Az felfedezők napján indult útjára a közép-ázsiai expedíció is. A 18 ezer kilométeres útra Hídvégi-Üstös Pál extrémsportolót biológusok, geológusok és néprajzkutatók kísérik majd: a csapat Kirgizisztánig megy, visszafelé pedig Grúzia, Oroszország és Ukrajna útvonalon jönnek.

A hegymászók felszerelését és a kötélen való egyensúlyozást is kipróbálhatták a gyerekek a Millenáris Parkban első alkalommal megrendezett felfedezők napján. Így szintén első alkalommal adták át a Magyar Felfedezők Nagydíját is, amelyet Börcsök Péter kapott, miután csapatával az olaszországi, gortani expedíció során újfajta mászási technikával olyan kürtőket tárt fel, amely újabb járatokhoz vezetett.



Kutatók és tudósok kísérik majd útjára Hídvégi-Üstös Pált is, aki a közép-ázsiai expedícióra indult a Felfedezők napja című rendezvényen. A 18 ezer kilométeres, több hónapos utat úszva, hegyet mászva, gyalogolva és futva teszi meg az extrémsportoló. Az expedíció egyik célja, a helyszínek geológiai és etnográfiai vizsgálata. „Kutatókat viszünk magunkkal az expedícióra, ők dolgozzák fel a nagy felfedezők munkáját, akik nem kevés munkát és energiát áldoztak 100-150 évvel ezelőtt a térségben. Az expedíció fiataljai összehasonlítják a jelent a múlttal. A magyar társadalomnak olyan információt juttatnak el, amellyel jóval gazdagabbak leszünk” – szögezte le az extrémsportoló.

A csapat várhatóan szeptemberben érkezik majd haza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!