2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Színes

Ilyen lesz a 189. Anna-bál

Már zajlanak a 189. Anna-bál előkészületei Balatonfüreden – hangzott el az idei esemény sajtótájékoztatóján. Közel 500 vendéget várnak az Anna Grand Hotelbe, a belépőjegyek nagy része már elfogyott – tájékoztattak a szervezők. A bál díszvendége ezúttal Gyula városa lesz. A rendezvénnyel a tavalyihoz hasonlóan idén is nyitnak a város lakói és a turisták felé. A kísérőprogramok már négy nappal a bál előtt megkezdődnek.

„Mindenki egy szívet fog kihalászni a Balatonból, ezt a szívet fogják az idén megkapni.” Az Anna-bál résztvevői türkiz színű medált viselnek majd. Ebben az évben 40 elsőbálozó vesz majd részt az eseményen. A medálokat, valamint a bál szépe és udvarhölgyeinek díjait most is a Herendi Porcelánmanufaktúra készíti. „Természetesen a bálra érkező vendégek herendi étkészletből fognak étkezni, amelynek csak egy paraméterét hadd jelezzem, mintegy 3500 darabos készletet fogunk ide, Balatonfüredre hozni. Természetesen a hölgyek nyakában idén is herendi porcelánszív kerül, és ebben az évben a Balatonhoz mint archoz választottuk a színünket, és a türkiz fog megjelenni ezeken az alkotásokon” – mondta Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.A közel 200 éves reformkori hagyományokat és az újítást ötvözi az idei Anna-bál. Az ingyenes kísérőprogramok mellett a bál eseményeit a környező utcákról és kivetítőkön is nyomon követhetik az érdeklődők – mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere. „A kísérőrendezvényekkel, a bál eseményeinek a közvetítésével próbáljuk meg kiszolgálni őket, hogy minél többet lássanak az Anna-bálból és minél inkább részesei legyenek annak a kivételes hangulatnak, ami itt általában megjelenik” – fogalmazott a polgármester.

Az Anna-bál kísérőprogramjai már július 22-én megkezdődnek. A Hagyományok Háza hagyományos népzenészek számára szervez prímásversenyt Balatonfüreden. „Olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek valamikor együtt voltak, összetartoztak. A régi bálokban az élő zene volt a főszereplő. Ezt a hagyományt próbáljuk újra feleleveníteni” – nyilatkozta Kelemen László, a Hagyományok Házának főigazgatója.

A gálavacsora menüsorában a hagyományos és modern ízek is megjelennek, a vendégek a citrusokkal marinált lazacfilé mellett a tradicionális ököruszálylevest és az ibolyás lime parfét is megkóstolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!