2023. 06. 10. Szombat Margit, Gréta napja
Jelenleg a TV-ben:

Mese a 12 találatról

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Színes

Ilyen lesz a 189. Anna-bál

Már zajlanak a 189. Anna-bál előkészületei Balatonfüreden – hangzott el az idei esemény sajtótájékoztatóján. Közel 500 vendéget várnak az Anna Grand Hotelbe, a belépőjegyek nagy része már elfogyott – tájékoztattak a szervezők. A bál díszvendége ezúttal Gyula városa lesz. A rendezvénnyel a tavalyihoz hasonlóan idén is nyitnak a város lakói és a turisták felé. A kísérőprogramok már négy nappal a bál előtt megkezdődnek.

„Mindenki egy szívet fog kihalászni a Balatonból, ezt a szívet fogják az idén megkapni.” Az Anna-bál résztvevői türkiz színű medált viselnek majd. Ebben az évben 40 elsőbálozó vesz majd részt az eseményen. A medálokat, valamint a bál szépe és udvarhölgyeinek díjait most is a Herendi Porcelánmanufaktúra készíti. „Természetesen a bálra érkező vendégek herendi étkészletből fognak étkezni, amelynek csak egy paraméterét hadd jelezzem, mintegy 3500 darabos készletet fogunk ide, Balatonfüredre hozni. Természetesen a hölgyek nyakában idén is herendi porcelánszív kerül, és ebben az évben a Balatonhoz mint archoz választottuk a színünket, és a türkiz fog megjelenni ezeken az alkotásokon” – mondta Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója.A közel 200 éves reformkori hagyományokat és az újítást ötvözi az idei Anna-bál. Az ingyenes kísérőprogramok mellett a bál eseményeit a környező utcákról és kivetítőkön is nyomon követhetik az érdeklődők – mondta Bóka István, Balatonfüred polgármestere. „A kísérőrendezvényekkel, a bál eseményeinek a közvetítésével próbáljuk meg kiszolgálni őket, hogy minél többet lássanak az Anna-bálból és minél inkább részesei legyenek annak a kivételes hangulatnak, ami itt általában megjelenik” – fogalmazott a polgármester.

Az Anna-bál kísérőprogramjai már július 22-én megkezdődnek. A Hagyományok Háza hagyományos népzenészek számára szervez prímásversenyt Balatonfüreden. „Olyan dolgok kerülnek egymás mellé, amelyek valamikor együtt voltak, összetartoztak. A régi bálokban az élő zene volt a főszereplő. Ezt a hagyományt próbáljuk újra feleleveníteni” – nyilatkozta Kelemen László, a Hagyományok Házának főigazgatója.

A gálavacsora menüsorában a hagyományos és modern ízek is megjelennek, a vendégek a citrusokkal marinált lazacfilé mellett a tradicionális ököruszálylevest és az ibolyás lime parfét is megkóstolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Éjszakai csapást mértek Odesszára az oroszok

Drónokkal támadta Odessza városát éjszaka az orosz hadsereg. A csapás során rakétákat is bevetett a Föderáció, a robbanások három civil életét követelték, közel harmincan megsérültek.
Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

Szélesvásznú történelem: Mese a 12 találatról

A Makk Károly rendezésében készült vígjáték nehéz időkben született, mégis az adott kor kispolgárai tudtak azonosulni a karakterekkel, amelyeknek a fő üzenete nyilvánvaló: merjenek a sarkukra állni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrök adományoztak egy Zala vármegyei gyermekosztálynak

Rendőrök adományoztak egy Zala vármegyei gyermekosztálynak

A biztonságos közlekedést, és a láthatóságot segítő eszközöket kapott a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya. Az adomány ezúttal a rendőrkapitányság balesetmegelőzési bizottságától érkezett a kicsikhez. Így akarják megtanítani őket a helyes közlekedésre.
A magyar űrhajós - a bemutatkozás

A magyar űrhajós - a bemutatkozás

A HírTV stúdiójában a négy magyar űrhajós-jelölt, Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám és Szakály András, valamint Magyari Gábor, a Hunor program válogatási és képzési vezetője. Az exkluzív adásban az asztronauta-jelöltek először beszélnek felkészítésükről és terveikről. A virtuális stúdiótérben pedig a kilövőrakétát, az űrkapszulát, a szkafandert és a Nemzetközi Űrállomást is közelről megnézhetik. Műsorvezető: Illés Péter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!