2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Színes

II. Erzsébet halála - A török virágkertészetek nem győzik kielégíteni a brit keresletet

Nem győzik kielégíteni a vágott virág iránt Nagy-Britanniában a királynő halála miatt egekbe szökött keresletet a török virágtermesztők.

  • II. Erzsébet halála - A török virágkertészetek nem győzik kielégíteni a brit keresletet

    Az antalyai árutőzsde közlése szerint 90 százalékkal több megrendelés érkezett vágott virágra II. Erzsébet szeptember 8-iki halála óta, de a török termelők csak negyven százalékban képesek kielégíteni a megnövekedett igényeket, mivel a szezon a vége felé jár és más vásárlók felé is vannak kötelezettségeik.

    A dél-törökországi, Antalya és Isparta környéki virágkertészetek hagyományosan kamionokkal küldik Nyugat-Európába a virágszállítmányokat, a rendkívüli brit megrendelések teljesítésére azonban kénytelenek voltak repülőgépeket bérelni.

    A Turkish Airlines légitársaság közölte, hogy 13 tonna - félmillió szál - virágot szállít a nagy-britanniai kegyeleti szertartásokra, az utolsó virágjáratot pénteken indítják útnak. A brit virágboltok eredetileg 18 tonna virágot szerettek volna.

Fotó: MTI/AP/KIRSTY WIGGLESWORTH

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!