2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Igazi közösségi élmény lett a Mikulásfutás

Több mint 1500 diák futott együtt a negyedik Ózdi Mikulásfutáson. A Borsod megyei város négy általános iskolája nevezett a már hagyományosnak számító rendezvényre. A programot négy éve a helyi városi televízió szervezte azért, hogy népszerűsítse a mozgást. Első alkalommal alig harmincan álltak rajthoz, mára azonban igazi közösségi élmény lett a Mikulásfutás.

  • Igazi közösségi élmény lett a Mikulásfutás

Idén négy általános iskola tanulói teljesítik a jelképes 1,5 km-es távot az Ózdi Mikulásfutáson. Volt, aki nemcsak mikulássapkát, de egy teljes jelmezt is felvett az alkalomra.

„Azért döntöttem így, hogy felvettem ezt a Mikulásjelmezt, mert senki sem öltözött így. És így különlegesnek éreztem magam, hogy felvettem” – mondta Varga Máté.

A futás rendőri felvezetéssel indult. A diákoknak a városközpontból a helyi művelődési házig kellett elérniük.

„Én nagyon jól éreztem magamat, és ez egy olyan dolog, ami összehozza a várost, az iskolákat, és igazából ezért, hogy minél közelebb kerüljek több emberhez” – mondta Énekes Lili.

Az Ózdi Városi Televízió négy éve szervezte meg először a Mikulásfutást. Akkor alig harmincan csatlakoztak a kezdeményezéshez. A program azonban hamar népszerűvé vált, tavaly a futók száma meghaladta az ezret, idén pedig 1583-an sportoltak együtt Mikulás napján.

„Ez nagyon sokat jelent, mondhatnám, hogy mindent. Én nagyon örülök neki, hogy mi, mint városi televízió meg tudtuk mozgatni az embereket. Hiszen nagyon fontos az is, hogy megismerjenek bennünket, hiszen mi is nagyon sokat dolgozunk, és az a célunk, hogy lássák, nézzék a műsorainkat, tájékozódjanak arról, hogy mi történik a városban. Hogyha itt jelen vagyunk a fiatalok életében is, akkor rá tudjuk őket venni, hogy nézzék a műsorainkat, illetve, hogy velünk együtt működjenek, és rájöjjenek arra, hogy tök jó együtt lenni” – Tóth Alexandra, szervező.

A futáson nem a gyorsaság, hanem a létszám számított. A három legtöbb diákot megmozgató iskola ugyanis a helyi cégek és vállalkozások jóvoltából pénzjutalmat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!