2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Színes

Idén is útra kelnek a zarándokvonatok + videó

Idén is útra kelnek a zarándokvonatok. A Csíksomlyóra induló Boldogasszony és Misszió zarándokvonatok mellett idén Lengyelországba és Krakkóba is indítanak majd szerelvényeket.

  • Idén is útra kelnek a zarándokvonatok + videó

Soltész Miklós, az egyházakért is felelős államtitkár szerint ha nem mondjuk meg, mi a fontos számunkra magyaroknak, keresztényeknek, és mindazoknak, akik hisznek az összefogásban és a nemzetben, akkor senki sem fogja meghallani a hangunkat. 

Felföldi László megyéspüspök úgy fogalmazott: a zarándoklat olyan mint egy kirándulás, amikor felérünk a hegytetőre látjuk, hogy honnan jöttünk és mi vesz körül bennünket.

Csíksomlyó mellett júniusban Czestochowába és Krakkóba, szeptemberben pedig Mátraverebély-Szentkútra is indítanak majd szerelvényeket.

Fotó: Zarándokok magyar zászlóval a csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony zarándokvonaton a kolozsvári vasútállomáson 2023. május 25-én. MTI/Kiss Gábor

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Turisták ezreit vonzza minden évben a nem mindennapi látvány + videó

Tőzike tanösvényből összesen három található Magyarországon, amiből a legismertebb a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén található Csáfordjánosfa mellett. A becslések szerint 15 millió tő virág borítja fehérbe a tanösvény körüli erdő talaját. Idén korábban érkezett a virágzás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!