2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Színes

Idén is Miskolcé lehet Európa legszebb villamosa

Idén is a miskolci lehet Európa legszebb adventi villamosa. Egy cseh közlekedési szakportálon meghirdetett versenyben tavaly a borsodi város fényvillamosára szavaztak a legtöbben, és a mostani szavazáson is első helyen áll. A kívül-belül feldíszített jármű kinézete minden évben megújul. Ebben az évben egy guruló jégpalotában utazhatnak azok, akik jegyet váltanak az ünnepi villamosra.

  • Idén is Miskolcé lehet Európa legszebb villamosa

A Miskolc Város Közlekedési Zrt. remízében készült el idén is az adventi villamos. A szerelvényen egy hónapig dolgoztak a közlekedési társaság dolgozói.

„Kézimunkával készült, teljes mértékig sablonok útján lett fényezve, körülbelüli 3D-s felbontásban, amennyire sikerült le tudtuk festeni. Ez a legnagyobb különlegessége a mostaninak” – mondta Lipusz Róbert, szervizmester.

Az idei témát a Jégvarázs című rajzfilm adta. A villamost kívül jégcsapok díszítik, belül egy jégpalota hangulatát idézi. Miskolcon hét éve minden évben más külsőt kap az adventi villamos.

„A miskolciak nagyon szeretik, a környező településekről városokból, sőt országokból érkeznek a villamost megnézni. Úgy becsüljük, hogy a tavalyi évben 160 ezer utast szállított ez a villamos, tehát nagyon-nagyon nagy népszerűségnek örvend. Már azelőtt, hogy kigurulna az első adventi vasárnapon a remízből érkeznek a megkeresések, akár a sajtó felől, akár a magánszemélyektől, hogy mikor indul, mikor várható, mikor tekinthetik meg” – mondta Vaskó Tiborné, Miskolc Város Közlekedési Zrt. operatív igazgatója.

A látványosságra nemcsak itthon, hanem külföldön is felfigyeltek. Tavaly, egy cseh közlekedési szakportálon meghirdetett versenyen Európa adventi villamosai között elsöprő fölénnyel nyert a miskolci jármű.

„Akkor 16 ezer pár száz szavazat érkezett be, és mintegy 13 ezer pár száz megint csak, elég volt ahhoz, hogy nyerjen a villamos. Idén már 25 ezernél járnak most a szavazatok, és még mindig érkeznek be. Sokat jelentett egyébként az, hogy Miskolc adventi villamosa ezen a versenyen első helyezést ért el, nem csak azért, mert tényleg csodálatos kívül-belül, hanem azért, mert nagyon szeretik nemcsak a miskolciak, hanem az országban mindenhonnan érkeznek azért, hogy utazzanak ezzel a villamossal”.

A miskolci adventi villamos többek között cseh, német, szlovák, horvát, holland és svájci járművekkel versenyez. Magyarországot a szavazáson a szegedi és a budapesti fényvillamosok is képviselik. Eredményt január végén hirdetnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!