2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Színes

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

Ian McKellent kórházba szállították, miután balesetet szenvedett egy előadáson a londoni West Enden. A 85 éves színész már jól van, orvosai szerint hamarosan teljesen rendbe jön - számolt be róla kedden a BBC News.

  • Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

McKellen a Noel Coward színházban játszotta a Player Kings című darabot, mikor egy jelenet közben leesett a színpadról. Az előadás abbamaradt.

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

A színház szóvivője elmondta: McKellen orvosai szerint a színész hamarosan teljesen talpra áll. "Ian jó hangulatban van" - fűzte hozzá. - Várhatóan szerdán tér vissza a színpadra a darab egy matinéelőadására.

A Player Kings április óta látható a West End-i színházban. A darabot Shakespeare IV. Henrik című drámája nyomán állította színpadra az új adaptációt író Robert Icke.

A Falstaffot alakító McKellen éppen a wales-i herceggel és Henry Percyvel csatázott, amikor lesett a színpadról. Az egész olyan gyorsan történt, hogy sokan azt gondolták, ez is az előadás része, de mivel McKellen fájdalmasan segítségért kiáltott, a stáb nyomban hozzá sietett. A lámpákat felgyújtották, és kiürítették a nézőteret.

A színház szóvivője a nézőtéren ülő két orvosnak külön köszönetet mondott segítségéért.

McKellen számos nagy Shakespeare-szerepet eljátszott, láthatta a közönség III. Richardént, Coriolanusként, Jágóként, Lear királyként és Macbethként is.

A filmvásznon A Gyűrűk Ura- és A Hobbit-trilógia Gandalfjanként, valamint az X-Men Magnetójaként is megszerette a közönség. De játszott a Szépség és a Szörnyeteg, A Da Vinci-kód és a Mr. Holmes című filmekben is.

Öt évvel ezelőtt egy Lear király-előadást kellett lemondania Duke of York színházban, mert a vonatjához rohanva megsérült a lába. De nem hagyta cserben a közönséget, a színpadon ülve válaszolt a kérdéseikre.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Farkas kóborol Galyatető környékén + videó

Farkas kóborol Galyatető környékén + videó

Farkast észleltek Nógrád vármegyében, a Mátraalmás és a Galyatető közötti útszakaszon. Az állatról egy videó is készült, amit Szuha község polgármestere töltött fel közösségi oldalára.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!