A Kenyérlelke Fesztivál szervezőinek célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy - megismerve egymást - kicserélhessék tapasztalataikat, megosztva esetleges egyedi fortélyaikat vagy egyszerűen csak nézelődjenek, kóstolgassanak és élvezzék a szórakoztató programokat. A szervezők célja, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit és magyar hagyományát.
Míg a rendezvényen a főszerepet a kenyér, a kalács és egyéb péksütemények kapják, a közelgő húsvét okán természetesen ott lesz majd a sonka és a tojás is, valamint kézművesek sora vonultatja fel a jeles nap alkalmával termékeit. A rendezvény természetesen a gyerekeknek is készül aktív programokkal, például alkalmuk lesz megtanulni a briós készítés csínját-bínját. A zenei színpadon ezúttal utcazenészek váltják egymást a nap során. A Buborék Brunch pedig a Kenyérlelke csapatával együttműködve, a Fény Utcai Piac fedett teraszán szuper reggelizők részvételével, kiváló pezsgők kíséretében kínálnak reggeli fogásokat.
A húsvéti alkalommal kalács kategóriában mérettetnek meg a lelkes házisütők és a nevezett „műveket” pedig jeles zsűri értékeli, így Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Heiszler Olivér Michelin-csillagos séf, Mester Miklós, a Pano pékség tulajdonosa és Ormós Gabriella pék, a KovászLabor blog szerzője.
Az esemény FB oldala itt található: https://www.facebook.com/kenyerlelke, a versenyre pedig itt lehet nevezni: www.kenyerlelke.hu