2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Hungarikum lehet a szerencsi csokoládé

Újraindulhat a cukortermelés a zempléni társégben – közölte a földművelésügyi miniszter. Fazekas Sándor a szerencsi csokoládéfesztiválon arról is beszélt, hogy hungarikum lehet a szerencsi csokoládé is. A városban egy új bonbonüzemet is felavattak, amely harminc embernek ad majd munkát a jövőben.

Az Országos Csokoládé Fesztivált immár hetedik alkalommal rendezték meg Szerencsen azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a nagy hagyományokkal rendelkező kézműves termékeket. Fazekas Sándor megnyitóbeszédében azt mondta, fontos, hogy a korábban biztos megélhetést jelentő cukoripart újraélesszék a térségben, és ehhez a kormány minden támogatást megad. „A csokoládéhoz kell ötlet, elképzelés, dolgos munkás kezek, kakaó és ami nagyon fontos, cukor is. Szeretném azt jelenteni, hogy elhárultak a jogi akadályok az Európai Unió részéről. Az elől, hogy Magyarországon cukorgyárak épüljenek. És én bízom benne, hogy együtt munkálkodva elérjük azt a célt, hogy újra legyen Szerencsen cukorgyár” – mondta Fazekas Sándor.

Az eseményen elhangzott, hamarosan hungarikum lehet a szerencsi csokoládé. A térség fejlesztésében pedig sokat segíthet az az új gyártócsarnok, amely uniós és állami támogatással valósult meg és mintegy harminc embernek ad majd munkát. A Szerencsi Bonbon Kft. új épülete a termelés mellett turisztikai célokat is szolgál, ugyanis egy elkülönített részen a látogatók maguk is elkészíthetik csokoládéjukat.

Az üzemavatóval egy időben a várban sem tétlenkedtek a csokoládémesterek. Sorra készültek a különleges édességek, amelyeket a látogatók hamar elfogyasztottak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!