2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 03:00

Színes

Hídi vásár: a hagyományápolás kötelező, de sokba kerül

Értékes kézműves termékek és kínai tucatáruk is várják a látogatókat a Hortobágyi hídi vásárban. Eredetileg 1892-ben állatokat adtak-vettek itt a pásztorok, később vált kirakodó vásárrá a rendezvény. Idén kulturális műsorral is szórakoztatják a vendégeket.

Kínai plüsscsikó, mellette faragott paripa 120 ezerért. Bóvli és iparművészeti alkotás is kapható a hortobágyi piactéren. Jól megfér a japán legyező a szürkemarha trófeájával vagy a pásztorhagyományokat felelevenítő cserépedényekkel.

„A hagyományokhoz nyúltunk vissza, ugyanúgy drótozzuk, mint nagyapáink vagy a drótos tótok. Bemutatjuk, sütünk-főzünk benne, aztán reméljük, hogy keletje is lesz” – mondta K. Nagyné Szarvas Eszer, nádudvari fazekas.

A hortobágyi polgármester azt mondja: a hagyományápolás kötelező, de nagyon sokba kerül. „Anyagi tekintetben ez egy olyan rendezvény, aminek nagyon magas a költsége, igyekszünk ezt pályázati pénzből kiegészíteni” – fogalmazott Vincze Andrásné, Hortobágy polgármestere.

A hídi vásár augusztus 20-án zár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!