2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

Hiába a lezárt terület, a kisvasutazás nem maradt el

Továbbra is életveszélyes a Budai-hegyekben kirándulni – a jég ugyanis olyan károkat okozott a fákban, hogy bármikor nagyobb ágak zúdulhatnak a földre. Bár a Pilisi Parkerdő Zrt. lezárta a magasabban fekvő területeket a Miklós-napi kisvasutazás nem maradt el.

A Mikulásvonat a gyermekvasút hűvösvölgyi végállomásától csak a 100 méterre található fűtőházig jutott. A magasabban fekvő megállókban kidőlt fák, letört gallyak jelzik, hogy mekkora pusztítást végzett az ónos eső. „Az erdőterület a János-hegy, Szabadság-hegy, Normafa térségében, illetve a Hárs-hegy térségében mindenütt életveszélyes és balesetveszélyes, ezért lezárt területnek számít, ezen a részen halad keresztül a kisvasút is, ezért ennek az erdőterületnek a látogatása veszélyeket rejt magában” – mondta Lomnici Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője.


A gyermekvasút a MÁV-é, a menetrend szerinti járatokat a vasúttársaság 10-éig le is állította. A Mikulásvonatot viszont egy magáncég szervezi. A szülőket az időjárás óvatossá tette, 20 százalékkal kevesebb volt az utas, mint az elővételben eladott jegy.

„Ezen a területen nem is volt tiltás, tehát a Hűvösvölgy állomáson nem volt tiltás tudomásom szerint, de erről nem én vagyok az illetékes, én a vasúttól úgy tudom, hogy 280 méter fölötti területet tiltanak le és az első állomás a Hárshegy állomás, ami innentől következik, az 294 méteren van” – magyarázta Kovács Zoltán, a Broadway Ticket Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A gyerekek önfeledten táncoltak együtt a krampuszokkal és boldogan vették át az ajándékcsomagokat a Mikulástól.

Riporter: Mit kaptatok a Mikulás bácsitól?

Réka: Kaptunk szaloncukrot, csokoládét, cukrot, van benne egy ilyen kicsi fityegő és popcorn.

Riporter: És te mit kaptál a Mikulás bácsitól? Mit látsz a csomagodban?

A fűtőháznál régi mozdonyokra mászhattak fel a gyermekek, és kipróbálhatták a hajtányt is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!