2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Színes

Hegyvidéki Önkormányzat: A Normafán kialakítandó új parkoló területe nem erdőövezet

Normafán, a Konkoly-Thege Miklós út menti terület, ahol parkolót terveznek kialakítani, nem erdőövezet, besorolása szerint közlekedési terület, amelynek egy része már most is parkolóként üzemel - tájékoztatta a XII. kerületi önkormányzat vasárnap az MTI-t.

  • Hegyvidéki Önkormányzat: A Normafán kialakítandó új parkoló területe nem erdőövezet

A Normafa rehabilitációjához kapcsolódóan kialakítandó parkoló miatti fakivágásról szóló cikkekre reagálva az önkormányzat az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Konkoly-Thege úton a rendezett parkoló segít megszüntetni azt a gyakorlatot, hogy az autósok szabálytalanul és természetkárosító módon az erdőben, zöld felületen parkoljanak.

Az önkormányzat visszautasította azt a vádat, hogy nem zajlott érdemi egyeztetés a Normafa rehabilitációjáról. A Normafa rehabilitációjáról közel két éven keresztül folyamatosan egyeztetett az önkormányzat a természetvédő szervezetekkel és több tucat civil szervezettel. 2015-ben pedig a helyi népszavazáson a résztvevők nyolcvan százaléka támogatta a Normafa rendbetételét az ott megfogalmazottak szerint. A fejlesztés az ott megfogalmazott és támogatott tervek szerint zajlik - olvasható a közleményben.

Megszűnik a Síház előtti területen a több ezer négyzetméteres aszfaltozott parkoló, és a szintén aszfaltozott, sok helyen olajjal szennyezett buszvégállomás és buszforduló, amelyek évtizedek óta szégyenfoltja a Normafának. Annak területén többek között zöldfelület kialakítását tervezi az önkormányzat.

Bár a hatóság nem kötelez a területen kivágott fák pótlására, az önkormányzat természetesen a fákat pótolni fogja, és a parkoló zöldfelületén is őshonos fajokat ültet - mutattak rá.

Arra, hogy a sajtóban több helyen felmerült, hogy miért nem az elbontott Hotel Olimpia helyén létesül parkoló, azt válaszolták: az épület területének sorsáról az önkormányzat több körös egyeztetéssel kérdezte meg a környéken élőket, akik határozottan elutasították a parkoló ott történő létesítését. A hamarosan elkészülő új park az ott élők kérése alapján valósul meg.

Rövidesen elbontják a védett erdőben évek óta üresen és kihasználatlanul álló Sport Hotel épületét is, ami így több ezer négyzetméterrel növeli a zöldterületet a Normafán - írták.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje az elmúlt hetekben többször beszélt már arról, hogy Budapesten Gyurcsány Ferenc a főnök, hiszen Karácsony Gerely semmilyen kérdésben sem tud önálló döntést hozni, mindenben a bukott kormányfő diktál neki.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!