2021. július 28.,
szerda, Szabolcs napja

Házasság hete

Hír TV

2020. február 8., szombat 19:35

Vasárnap kezdődik a házasság hete. 100 településen mintegy 300 programmal készülnek a szervezők. Akik szerint a fiataloknak döntő lehet a jó példa, ezért sok pár őszintén fog majd beszélni a házasságról.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete 1994-ben alakult. Ma 200 család tartozik hozzájuk. Alapításuk óta tagjai az országos egyesületnek, mely 250 településen van jelen, tagjaik száma több mint 12 ezer.

"A mi feladatunk az, hogy a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése képpen a fiataloknak jó példákat adjunk. Bátorítsuk őket, hogy merjenek családot alapítani. Merjenek igent mondani a házasságra, igent mondani a gyermekáldásra."

- hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kardosné Gyurkó Kata.

A Kopp Mária Intézet elnöke szerint a kormány családokat segítő intézkedéseinek köszönhetően tavaly csaknem 30 százalékkal több házasságkötés volt, mint korábban. A válások száma pedig 60 éves mélypontra süllyedt.

"Ez nagyon nagymértékben annak is köszönhető, hogy számos olyan támogatási lehetőség létezik ma Magyarországon, amely a házasságot kötőket segíti, de természetesen annak is, hogy újra népszerű és újra divatos lett Magyarországon a házasság."

- jegyezte meg a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, Fűrész Tünde.

A házasság hete rendezvénysorozat vasárnap kezdődik, az országban több száz program népszerűsíti a családmodellt és a gyermekvállalást.

Hír TV