2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Színes

Házasság hete

Vasárnap kezdődik a házasság hete. 100 településen mintegy 300 programmal készülnek a szervezők. Akik szerint a fiataloknak döntő lehet a jó példa, ezért sok pár őszintén fog majd beszélni a házasságról.

  • Házasság hete

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülete 1994-ben alakult. Ma 200 család tartozik hozzájuk. Alapításuk óta tagjai az országos egyesületnek, mely 250 településen van jelen, tagjaik száma több mint 12 ezer.

"A mi feladatunk az, hogy a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése képpen a fiataloknak jó példákat adjunk. Bátorítsuk őket, hogy merjenek családot alapítani. Merjenek igent mondani a házasságra, igent mondani a gyermekáldásra."

- hangsúlyozta a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kardosné Gyurkó Kata.

A Kopp Mária Intézet elnöke szerint a kormány családokat segítő intézkedéseinek köszönhetően tavaly csaknem 30 százalékkal több házasságkötés volt, mint korábban. A válások száma pedig 60 éves mélypontra süllyedt.

"Ez nagyon nagymértékben annak is köszönhető, hogy számos olyan támogatási lehetőség létezik ma Magyarországon, amely a házasságot kötőket segíti, de természetesen annak is, hogy újra népszerű és újra divatos lett Magyarországon a házasság."

- jegyezte meg a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke, Fűrész Tünde.

A házasság hete rendezvénysorozat vasárnap kezdődik, az országban több száz program népszerűsíti a családmodellt és a gyermekvállalást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!