2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Színes

Hátrányos helyzetű gyermekek az Erzsébet-táborokba

Háromezer, hátrányos helyzetű kistérségben élő gyermek vesz részt idén a napközis Erzsébet-táborokba. A gyermekeknek a napi négyszeri étkezés mellett tartalmas időtöltésre nyílik lehetőségük. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány gyermekenként napi 5000 forintot biztosít a tábori programokra.

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén százötven gyermek tölthet el egy hetet a napközis táborban, napi négyszeri étkezést kapnak, fejlesztő és kulturális programokat szerveznek nekik. „Az Erzsébet-program Európában is az egyik legsikeresebb példa az állam szociális felelősségének érzékeltetésére. Sikerült úgy átalakítani az utalványozási rendszert, hogy míg 2010 előtt az étkezési utalványokból befolyt összeg kizárólag külföldi cégek profitját gyarapította, addig ma már ez az összeg Magyarországon marad” – közölte Kurucz Éva kormányszóvivő.

Minden Erzsébet-utalvánnyal fizetett 1000 Ft-ból 25-30 forintot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kap meg – az így befolyt összegből idén százhatvanezer ember, köztük nyolcvanezer gyermek üdülhet. „Ez a harmadik éve a programnak és most fogjuk köszönteni a négyszázezredik pályázónkat, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag év végén elmondhatjuk azt, hogy négyszázezer honfitársunk jutott üdülési, pihenési lehetőséghez, alapvetően pályázati úton” – mondta Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Az idén indított Napközi Erzsébet-táborban 3000 hátrányos helyzetű gyermek vehet részt, napi 100 forintért. „A nyári szünet azért az elég hosszú, bármennyire igyekeznek, azért nem minden esetben sikerül olyan szintű tartalmas programmal megtölteni mindennapjaikat, mint amit mi tudunk itt a számukra biztosítani. Én úgy gondolom, hogy az 5000 forint támogatás mellett ezt a jelképes napi 100 forintot nagyon boldogan tették hozzá, hogy a gyermekük itt lehessen” – mondta Banka Józsefné, a tiszacsegei Fekete István Általános Iskola igazgatója.


A táborokat a Klebelsberg Intézményfenntartóval közösen szervezi az alapítvány, Magyarország huszonhat településén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!