2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Cirkusztestvérek 03:00

Színes

Hátrányos helyzetű gyerekek nézhették meg a Diótörőt

Rendkívüli balettjátékkal leptek meg 1200 hátrányos helyzetű kisgyereket az Operaházban. Csajkovszkij klasszikusát követően ajándékot is kaptak a rászorulók. De nem csak az Operaházban volt ajándékeső. A Kecskeméti Vadaskertbe kedvezményesen léphetett be az, aki ajándékot hozott az állatoknak.

Rendhagyó balettelőadás zajlott az Operaházban. A nézőtéren 1200 hátrányos helyzetű gyermek foglalt helyet. Az előadás szünetében meg is vendégelték az ifjú közönséget. Az asztalokon gyümölcs, kakaó, szendvics és édesség csillapította a gyerekek éhségét.

Sok gyermeket buszokkal hoztak a határon túlról: Nagyváradról, a Vajdaságból, Csíkszentdomokosról, Moldovából, az erdélyi Hunyad és Brassó megyéből, Kárpátaljáról és Felvidékről egyaránt.

A gyerekek ajándékot is kaptak. „Egy hátizsákot, amit lehet iskolatáskának is használni. Ebben vannak könyvek, CD, sok édesség, szaloncukor, gyümölcs, tehát minden, ami karácsonykor hasznos, és a gyermekek örülnek neki” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.


Amíg Budapesten a gyerekek a Diótörőt nézték, addig Kecskeméten a mogyorót törték a vadaskert látogatói.

A galléros páviánoknak is különleges ez a nap: a látogatók által elkészített csemegék közül válogathatnak. Nem csak ételt, játékot is lehetett hozni az állatoknak. Kőrösi Luca a kedvenc játékairól mondott le. „Régen a kedvenceim voltak, de imádom az állatokat és elhoztam ezeket, amikor meghallottam, hogy el lehet hozni nekik” – mondta a kislány.

Cserérbe Luca és családja féláron mehetett be a vadaskertbe. Aki részt vett az akcióban és megajándékozta az állatokat, kedvezményt kapott a belépő árából. Az állatkertben naponta háromszor tartanak látványetetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!