2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Színes

Határon túli magyarok adtak elő adventi népéneket

Ünnepélyes gyertyagyújtatással folytatódott a fővárosi adventi programsorozat, ahol határon túlról, Csíkszeredából, Szabadkáról és Nagykaposról származó fiatalok is felléptek. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes ünnepi beszédében azt mondta, a közös ünneplés lehetőség a nemzeti összetartozás erősítésére.

Adventi népéneket adtak elő a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium diákjai Budapest központjában. Hetekig készültek az anyaországi szereplésre. Az Advent Budapesten elnevezésű téli kulturális fesztiválra Szerbiából és Szlovákiából is érkeztek magyar középiskolások.

Advent harmadik vasárnapján az egyik főpolgármester-helyettes gyújtotta meg a gyertyát. „Az első világháborút követően, országunkat megcsonkították, és a Kárpát-medencében élő magyarságot megfosztották természetes összetartozásától, erre azóta is úgy gondolunk, mint a nemzet tragédiájára, holott a harmadik évezred küszöbén sokszor ebből a tragédiából, tőlünk távol élő honfitársaink hazaszeretetéből építjük újjá azt az érzést, amely képes megerősíteni az itt élők összetartozását, azt az érzést, amely már kiveszőben van, a nemzettudatot” – mondta Szentes Tamás.


A Városháza téren felállított fényligetben karácsonyig tartanak a programok. A Sátor Színházban ingyenes koncerteket, színházi előadásokat rendeznek.

Advent utolsó vasárnapján először gyújtják majd meg a Magyarok gyertyáját Budapesten. Az összefogást jelképező gyertyát a világ magyarlakta településéiről küldött gyertyák összeolvasztásával készítik el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!