2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Színes

Három Ikarus 200-as buszt restaurált a Közlekedési Múzeum

Újabb felújított Ikarusokkal bővült a Budapesti Közlekedési Múzeum autóbusz flottája. A három restaurált, továbbá egy restaurálás előtt álló Ikarus 200-as októberig várja a látogatókat az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. A Közlekedési Múzeum főigazgatója arról beszélt híradónknak: céljuk, hogy az elmúlt évszázad magyar járműgyártásának legjelentősebb típusait gyűjtsék, felújítsák és bemutassák a nagyközönség számára.

  • Három Ikarus 200-as buszt restaurált a Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum autóbusz flottája újabb felújított Ikarusokkal bővült. Három restaurált és egy restaurálás előtt álló Ikarus 200-as várja a látogatókat egészen októberig az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Az autóbuszok pedig közel eredeti pompájukban láthatóak.

Egy ilyen restaurálási folyamatban akár 20 ember is dolgozhat egy járművön, és körülbelül 1-1,5 év míg teljesen elkészül. Eszmei értékük pedig az idő előrehaladtával pedig akár a 100 millió forintot is elérheti.

2016-ig az múzeumnak csupán egyetlen Ikarus 556-os autóbusza volt, azóta azonban a kormány támogatásával megkezdték gyűjteményfejlesztési programjukat, és több olyan járművet is megvásároltak, amelyek hiányoztak a gyűjteményből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!