2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Színes

Gyorsulási verseny Ferihegyen

Hogyan támadt fel a magyar autósport a második világégés után? Kik építették az első autókat, és hol tartották az első futamokat?

Kezdetben a gépkocsihiány akadályozta az autósport világháború utáni újraindulását, majd a kommunista hatalom bélyegezte úri passziónak a technikai sportokat. Ennek ellenére az első futamot már 1945. november 11-én megrendezték a régi Svábhegyen. Később Fiat-, Lancia- és BMW-motorok hajtották a versenyzők által megépített gépeket, amelyek a Városligetben kergették egymást. 1957-től már legális, bejegyzett önálló versenyként működtek a magyar túraautó-bajnokságok. A Békéért és barátságért autóversenyeken a magyarok a szocialista járműipar csodáival, Wartburg és Moszkvics személyautókkal indulhattak versenybe.

A 60-as években már több százezren voltak kíváncsiak a ferihegyi gyorsasági versenyekre és a népligeti Grand Prix-re. Az Ősök tere 2012 december elsejei adásában Eszterváry Ervin és Fekete András sportfotósok emlékeztek vissza.Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!