2019. november 13.,
szerda, Szilvia napja

Győrben vendégszerepel a Kreatív Magyarország

2013. március 17., vasárnap 12:37, frissítve: vasárnap 13:14

A műszaki pályát népszerűsíti az a kiállítás, amelyet Brüsszel és Budapest után Győrben is bemutatnak. Az április 2-ig megtekinthető Kreatív Magyarország című tárlat a magyar mérnökök múltbeli és mai eredményeit mutatja be.

Az első magyar műhold, a Masat prototípusa, robottechnológiával működő jármű és energiatakarékos versenyautó. Valamennyi magyar mérnökök fejlesztése. „Magával a Mobilis központjával is azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek, és nem csak a gyerekek, a szüleik is megismerjék azt, hogy milyen izgalmak és érdekességek vannak a mérnöki tudományokban, milyen lehetőségek vannak a mérnöki tudományokban, és milyen életpályákra indulhatnak a gyerekek akkor, ha a műszaki területeket választják” – fogalmazott Szilasi Péter, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Még mindig kevesen választják a mérnöki pályát hivatásul. „Az általános iskolától kezdve a fizika, a kémia és az egyéb természettudományi tárgyak képzését komolyabban kellene venni. Nagyon messzire megy vissza az, hogy teljesen lezüllött az oktatás valamikor a korábbi években. Most történnek olyan lépések, amelyek ezt biztosítják” – fogalmazott Kassai Ferenc, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke.

Győr az elmúlt években ösztöndíjakkal népszerűsítette a műszaki szakmákat. „5000 elsőéves hallgatóból a Széchenyi István Egyetemen 1400-an választják a műszaki pályát, ráadásul a gépészmérnöki képzés fellegvára is itt van az egyetemen” – közölte Simon Róbert Balázs alpolgármester.

A Kreatív Magyarország kiállítás április 2-áig tekinthető meg a győri Mobilis Központban.

Forrás: Hír TV