2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Radar 23:30

Színes

Grandiózus tűzijáték és fügés torta az idei Szent István nap két sztárja

Tűzijáték, és ország torta- a két elengedhetetlen kelléke az Államalapítás ünnepének. A pirotechnikusok nagy erőkkel készülnek Szent István napjára, az ország tortáját pedig vasárnap már szinte minden hazai cukrászdában megkóstolhatják az érdeklődők.

  • Grandiózus tűzijáték és fügés torta az idei Szent István nap két sztárja

A végéhez közeledik az augusztus huszadikai tűzijáték előkészítése. Mint minden évben idén is egy különleges tematika alapján, fognak a levegőbe repülni a rakéták.

Az idei tűzijáték hét felvonásból fog állni. Két zeneszámot elárulok, az egyik a Tavaszi szél vizet áraszt, a másik pedig Vittorio Monti Csárdás című alkotása, amit Elek Norbert feldolgozásában fognak hallgatni a kilátogatók és tévénézők. – mondta Kotosz Gergő, a tűzijátékot kivitelező cég sajtóreferense.

Idén is a biztonság az első. Fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Minden termékünk vízhatlanítva van. Minden termékünk, akár még a jég miatt is védve van. Illetőlegesen, hogyha bármi történik a show közben, akkor szakaszosan is le tudjuk állítani a tűzijátékot, illetve a teljes tűzijátékot is le tudjuk állítani – tette hozzá a sajtóreferens.

A grandiózus tűzijáték mellet a másik sztár idén egy szigetszentmiklósi cukrász, Lakatos Pál desszert különlegessége, a „Spicces füge respektus” fantázianevű torta, ami az Ország Tortája címet viselheti.

Az idei tortában a füge mellett a tokaji aszú, dió és a karamella ízvilága is felfedezhető.

Augusztus 20.-án napközben rengeteg szabadtéri programmal készülnek szerte az országban. Budapesten például a Várkert Bazárban az Ízek Utcája várja a látogatókat, ahol az ország tortájából és a Szent István napi kenyérből is kóstolhatnak. Este pedig az immár hagyományossá váló ünnepi tűzijátékot idén a Hír televízió élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

Őzike tévedt be egy lakótelepre + videó

A Szia Komárom a hivatalos Facebook-oldalán számoltak be arról, hogy egy gida szaladgált Észak-Komáromban, a 7-es lakótelepen. Az erről készült videón jól látszik, hogy az állat rémülten rohangált az épületek között.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!