2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Színes

Gondosórát kapott Korda György és Balázs Klári

Gondosórát kapott Korda György és Balázs Klári. A házaspárnak Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója adta át a segítségkérő eszközöket. A kormány támogatásával indult el a Gondosóra program, ami az idős embereket segíti. Az eszközt, amivel baj esetén segítséget lehet hívni, a 65 év feletti, saját otthonukban élők ingyenesen igényelhetik. A szolgáltatáshoz nonstop diszpécserszolgálat is tartozik.

  • Gondosórát kapott Korda György és Balázs Klári

Gondosórát adott át Nyitrai Zsolt a Korda házaspárnak. A kormány Európában egyedülálló módon vezette be ezt a szolgáltatást, amely az idős embereket segíti. A Gondosórával egy gombnyomással érkezhet a segítség a bajba jutottak számára. Korda György is fontosnak tartja az órát, hiszen ahogy fogalmaztak, az eszköz életet menthet.

A Gondosóra program ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén gyorsan jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A program szakmai vezetője elárulta, hogy vészhívás esetén GPS koordinátákat is küld az óra, így bárhol meg tudják találni a segítségkérőt. Hozzátetette, jelenleg közel 240 ezer felhasználó veszi igénybe a szolgáltatást, amely ingyenesen igényelhető a gondosora.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!