2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Színes

Fokozott egészségügyi ellátás a Szigeten

Nagyobb területen és megemelt létszámmal készülnek a Sziget Fesztivál egészségügyi központjában a kánikulára. A vezető orvos szerint a hőség miatt akár kétezerrel is megnőhet az esetszámuk. Rekord látogatószám viszont idén nem lesz. A szervezők most ugyanannyi vendégre számítanak, mint tavaly. Az egyhetes rendezvény ma Cipő-emlékkoncerttel indul. A mínusz egyedik napon a Republic mellett fellép a magyar könnyűzene teljes élvonala.

A legtöbb vendéglátós slaggal vagy párásító ventilátorral védekezik a hőség ellen. Több víz is fogy ilyenkor, itt egy este körülbelül háromszáz palack ásványvizet adnak el. A nagyszínpadnál a szervezők most is drótkötélpályára szerelt csapokkal, porlasztott vízpárával hűtik majd a koncertezőket.

Idén először fürdőzőhelyet is kijelöltek. Bár a Dunában továbbra is tilos úszni Budapesten, a kordonnal kijelölt sekély vízben aki akar, megmártózhat.

A legtöbben azonban nem a kiépített homokos parton, hanem egy nehezen megközelíthető partszakaszon, a kövek között strandolnak. A fürdőzök biztonságára a vízi mentők figyelnek a partról és a vízből is. Egyszerre 3 hajó van szolgálatban. A veszélyes helyszíneket éjszaka is kiemelten biztosítják. „Körülbelül 40 fő járőr az, aki a dunai partszakaszt a biztonsági szolgálat részéről járőrözi az éjszaka során, illetve ugyanúgy éjszaka is ez a vízi mentőszolgálat kereső lámpákkal, valamint ennek az ominózus beachnek a területén egy erőteljes megvilágítás mellett biztosítja a rendezvényt” – mondta a Sziget Fesztivál műszaki vezetője.


A kánikula miatt a Sziget egészségügyi központjában is megnövelték a létszámot. A beengedésnél például külön mentőcsoport dolgozik, a fektetőkbe és a rendelőkbe pedig légkondicionálót szereltek fel. „A hőség miatt rekordot fogunk dönteni, nemcsak a hőmérséklet, hanem mi is. 4000 körüli ellátással kalkulálunk előre, az én megítélésem szerint ez több lesz. Nyilván ebben benne van a nulladik és a mínusz egyedik nap is. Illetve nekünk a beköltöző napok is, hiszen már tegnap, tegnapelőtt is érkeztek külföldiek. Én azt gondolom, hogy 5-6 ezer közötti ellátásunk lesz az idén” – közölte a Sziget Fesztivál egészségügyi ellátásának vezetője.

Rekord látogatószámra azonban idén sem számítanak a szervezők. Várhatóan a tavalyihoz hasonlóan 380 ezren vesznek majd részt a fesztiválon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!