2023. 06. 08. Csütörtök Medárd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Színes

Főhajtás a Donnál elesett hősi halottak előtt

80 évvel ezelőtt történt a doni ütközés, amely a magyar fél számára az egyik legtragikusabb második világháborús esemény. A Nógrád megyei Balassagyarmatról körülbelül ezer főnyi katona vett részt a harcokban, őket érte először a szovjet ellentámadást. Az órási túlerő ellenére két napig kitartottak, de a veszteség nagy volt: alig négyszázan tértek haza. Erre emlékezik évek óta a 16-os Honvéd Katonai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület egy egésznapos menettel, amely a város környéki településeket is érinti, felkeresve azokat a helyeket, ahol fejet hajthatnak a doni hősök előtt.

  • Főhajtás a Donnál elesett hősi halottak előtt

Háborús alakulattal találkozhattak szombaton azok az autósok, akik a Nógrád megyei Balassagyarmat környékén jártak, ugyanis a 16-os honvéd katonai hagyományőrzők meneteltek egész nap a Doni csatára emlékezve. A korhű felszerelésben gyalogló csapat évek óta így tiszteleg az elesett hősök előtt.

Idén több hagyományőrző csoport is csatlakozott ehhez a túrához, így az a különleges helyzet állt elő, hogy együtt menetelt mind két fél, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy bármely háború értelmetlen áldozatokat követel.

A katonai hagyományőrzők legközelebb Balassagyarmat ünnepén, a Legbátrabb Város napján vesznek részt újabb megemlékezésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Nem tekinthető halottnak a magyar hegymászó

Bár már biztosan nincs életben, mégsem lehet jogilag halottá nyilvánítani Suhajda Szilárdot. A hegymászó nem találta meg az érte induló mentőcsapat, így befejezték a keresését. Berényi András ügyvéd volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Aktív időskor a V4 országokban

Aktív időskor a V4 országokban

Csehország az integrációban, Lengyelország a nyugdíjasokat elérő kommunikációban, Magyarország viszont az idős munkavállalókat érintő alacsony adózásban emelkedik ki. Derül ki az Aktív időskor a V4 országokban című kutatásból.
Napindító - 10 éves a Kelemen Kabátban

Napindító - 10 éves a Kelemen Kabátban

A zenekar számára egy pillanatnak tűnik ez a tíz év, de bizony első koncertjüket 2013 tavaszán adták Kelemen Kabátban zenekarként. Most a jubileumi koncerttel a Várkert Bazárba várják a közönséget. A HírTV stúdiójában Horváth Boldizsár, a Kelemen Kabátban frontembere.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!