2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Színes

Felújították a 210 éves templomot

A templomok közösségformáló szakrális terek, ahol nemzedékek találnak egymásra – mondta Balog Zoltán a Mezőberényi Református Egyházközség temploma fennállásának 210. évfordulója és a templom felújítása alkalmából tartott hálaadó istentiszteletet követő ünnepi beszédében. A templomot 100 millió forintból újították fel, amelynek többsége adományokból gyűlt össze, de a költségekhez a Nemzeti Kulturális Alap is hozzájárult.

Balog Zoltán szerint a Kárpát-medencében és Magyarországon akkor leszünk sikeresek, ha a családok, a közösségek és az ország meg tudja óvni és őrizni történelmi értékeit és hozzá tudja tenni az újat, ami értékes és előremutató. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette, az értékteremtésben minden közösség számíthat a kormány támogatására. „Az az üzenet, amit magammal hoztam – személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úrnak a köszöntését is –, az az üzenet azt jelenti, hogy ahol ma Magyarországon, ahol ma a Kárpát-medencében magyar közösségek építeni akarnak, ott számíthatnak ránk. Ott mi is ott szeretnénk lenni, ahhoz mi is hozzá szeretnénk adni a saját támogatásunkat, a saját elismerésünket, a saját erőnket” – mondta az emberi erőforrások minisztere.



A hálaadó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv református püspök hirdetett igét, amelyben kiemelte, a református gyülekezet az erejét mutatta meg az építkezéssel. A közösség lelkileg összeforrott, ahová jó tartozni, ahol jó együtt gondolkodni. „Együvé tartoztok, egy közösségbe, amely közösségnek öröme, felelőssége és lehetősége az, hogy valóban az övé legyen ez a templom. És ami a miénk, azt jól megbecsüljük. Arról látszik, hogy mennyire érezzük a sajátunknak, hogy mennyire becsüljük meg” – fogalmazott a Magyarországi Református Egyház püspöke.

Az istentisztelet után leleplezték Szegedi Kis István (1505–1572) reformátor szobrát a templomkertben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!