2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Fekete péntek: a rendőröknek kellett közbelépni

Rendőrségi beavatkozásra volt szükség, akkora káosz alakult ki több brit üzletben a nagy leértékelések napján. Az úgynevezett fekete pénteken Nagy-Britanniában több vásárlót előállítottak a hatóságok, miután egymást és az eladókat is megfenyegették. Néhány boltot a rendőrség inkább bezáratott, hogy kézben tartsa a helyzetet. Hatalmas tömegek özönlötték el a nagyáruházakat az Egyesült Államokban is. Az akciós termékért egymáson átgázolva küzdöttek meg a vevők.

Valóságos harc folyt az akciós nagy képernyős tv-kért az egyik nagy-britanniai áruházban. A vásárlók az eladókat is megfenyegették. Több üzletben a rendőröknek kellett beavatkozni. „Láttam a felvételeket, és visszataszítónak tartom őket. Az emberek szörnyen viselkedtek. Úgy gondolom, akik ott voltak, azokban a boltokban, tegyék fel maguknak a kérdést: mit műveltem én ott, miért viselkedtem így?” – nyilatkozta Ian Hopkins rendőrfőnök.

Egy Manchester közelében lévő szupermarketben egy nő azért sérült meg, mert a tülekedésben ráesett egy televízió.

A hálaadás utáni nagy leértékelések napja, vagyis a fekete péntek az Egyesült Államokból terjedt át Európára. Amerikában 33 millióan fordulnak meg az áruházakban ezen a napon. A nagy üzletek ilyenkor jelentős árengedményekkel csalogatják be a vevőket, hogy növeljék a forgalmukat. A vevők pedig a hálaadási pulyka után vagy helyett rá is harapnak a csalira. Kaliforniában a vevők a testükkel védték a kinézett tévéket. Többen ráfeküdtek a készülékek dobozaira, a rendőröknek kellett szétszedni a verekedőket.

A tavalyi fekete pénteken több mint 14 milliárd dollárt, átszámítva csaknem 3,5 ezer milliárd forintot költöttek el az amerikai vásárlók.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!