2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Színes

Fehérvári Gasztro- és Zeneünneppel indul a tavasz!

Március 5-én, 19-én és 26-án vérpezsdítő programokkal várják a közönséget Székesfehérváron. Ingyenes koncertekkel, valamint gasztronómiai különlegességekkel, termelői és kézműves vásárral készülnek a szervezők.

  • Fehérvári Gasztro- és Zeneünneppel indul a tavasz!

Március 5-én a Fehérvári Civil Központ előtti tér ad otthont a rendezvénysorozat nyitányaként megrendezett három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet előadását hallgathatjuk meg. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várja, de termelői és kézműves vásárral is készülnek a szervezők. Így nem csak élménnyekkel, hanem valami szép kis ajándékkal is gazdagodva térhetünk haza a rendezvényről.

Két hét múlva, március 19-én szombaton még nagyobb volumenben tárja ki kapuit a zene és a gasztronómia ünnepe. Székesfehérvár Fő utcájában a Mátyás király emlékműnél vásári forgatag, 15 órától pedig koncertek várnak mindenkit. Az est sztárfellépője 18 órától Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE lesz.

Aki még a továbbiakban is szeretne a gasztronómia és az igényes muzsika adta élvezetekben lubickolni a szabadtéri koncerteket követően 19 órától négy elegáns étterem közül választhat (Pátria Kávéház és Étterem, Caffé Mauro, Dos Puertas Étterem és Hotel Magyar Király étterem), melyekben a Kovács Aliz trió, Horváth Dávid (gitár), a Mai Rumba és a Hász Eszter duó fognak esti koncerteket adni.

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep utolsó eseménye március 26-án lesz. Ezúttal a Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, melyen Pirityi Imre Zenekara, Crescendo Selecta, majd Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban nézelődhetünk ezen a remélhetőleg már napsütéses kellemes tavaszi hétvégén. A programok alatt mindvégig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják a családokat.

A háromnapos rendezvénysorozat az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00421 Történelmi Gasztronómiai Kalandozások című projektje keretében valósul meg.

Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep

PROGRAM 

Március 5.

Áron Nagy Lajos tér (Fehérvári Civil Központ előtti tér)

15.00 Gesztesi Alexandra / Birta Miklós duó

16.30 Like a bird

18.00 Horváth János Quintet

Március 19.

Fő utca (Mátyás király emlékműnél):

15.00 Kelemen Angelika / Dorogi Ákos duó

16.30 Nagy Lili

18.00 NENE

19.00 órától

Pátria Kávéház és Étterem (Városház tér 1.) - Kovács Aliz trió

Caffé Mauro (Kossuth utca 4.) - Horváth Dávid, gitár

Dos Puertas Étterem (Fő utca 11.) - Mai Rumba

Hotel Magyar Király étterem (Fő utca 10.) - Hász Eszter duó

Március 26.

Palotavárosi tavak, rendezvénytér

15.00 Pirityi Imre Zenekara

16.30 Crescendo Selecta

18.00 Vörös Janka / Oláh Dezső duó

https://www.facebook.com/FehervariGasztroEsZeneunnep/

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!