2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Színes

Extra minőségű az idei évjárat

Várszegi Asztrik főapát megáldotta a 2012-es év újborait Szent János napján a Pannonhalmi Főapátság bazilikájában. A hagyományos ünnepségen a borvidék mintegy kétszáz termelője vett részt. Az idei pannonhalmi borok mennyisége a szárazság és a fagyok ellenére megfelelő volt, és a sok napsütés miatt a minőségük is kiváló.

A felújított pannonhalmi bazilika oltárán sorakoztak az idei szüretelésű borok, amiket a termelők hoztak magukkal. „A bor által össze vagyunk kötve az Istennel és az ő szeretetével. És ezt érdemes tudatosítani bennünk, mert ez mindig újra tanít, újra nevel és igazán emberré, jó testvérré tesz minket” – fogalmazott Várszegi Attila, a Pannonhalmi Főapátság főapátja. Majd a főapát áldást kért a borászok keze munkájára.


A ceremónia után a pincészetek képviselői és a hegyközség termelői egymás borait is megkóstolták. Véleményük egybehangzó volt: extra minőség jellemzi az idei évjáratot, és a mennyiségre sem volt panasz. A bortermelés viszont egyre költségesebb, és az értékesítésben még érezhető a nehéz gazdasági környezet. „A termelésben a költségek folyamatos tendenciát mutatnak, az értékesítésben sajnos ezt nem tudjuk elmondani. Meg kell küzdenünk nekünk is a válsággal. Mennyiségi és értékesítési problémák is vannak. A partnereink megvannak, de ugyanakkor a kereskedelemben kevesebb tételeket rendelnek” – nyilatkozta Tar Attila borász.

A pannonhalmi borvidék ismertségét tovább szeretnék növelni. Ezért januártól egy marketingcég segíti a környéken működő pincészeteket abban, hogy boraikat itthon és külföldön is megszeressék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.
Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!