2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Színes

Extra minőségű az idei évjárat

Várszegi Asztrik főapát megáldotta a 2012-es év újborait Szent János napján a Pannonhalmi Főapátság bazilikájában. A hagyományos ünnepségen a borvidék mintegy kétszáz termelője vett részt. Az idei pannonhalmi borok mennyisége a szárazság és a fagyok ellenére megfelelő volt, és a sok napsütés miatt a minőségük is kiváló.

A felújított pannonhalmi bazilika oltárán sorakoztak az idei szüretelésű borok, amiket a termelők hoztak magukkal. „A bor által össze vagyunk kötve az Istennel és az ő szeretetével. És ezt érdemes tudatosítani bennünk, mert ez mindig újra tanít, újra nevel és igazán emberré, jó testvérré tesz minket” – fogalmazott Várszegi Attila, a Pannonhalmi Főapátság főapátja. Majd a főapát áldást kért a borászok keze munkájára.


A ceremónia után a pincészetek képviselői és a hegyközség termelői egymás borait is megkóstolták. Véleményük egybehangzó volt: extra minőség jellemzi az idei évjáratot, és a mennyiségre sem volt panasz. A bortermelés viszont egyre költségesebb, és az értékesítésben még érezhető a nehéz gazdasági környezet. „A termelésben a költségek folyamatos tendenciát mutatnak, az értékesítésben sajnos ezt nem tudjuk elmondani. Meg kell küzdenünk nekünk is a válsággal. Mennyiségi és értékesítési problémák is vannak. A partnereink megvannak, de ugyanakkor a kereskedelemben kevesebb tételeket rendelnek” – nyilatkozta Tar Attila borász.

A pannonhalmi borvidék ismertségét tovább szeretnék növelni. Ezért januártól egy marketingcég segíti a környéken működő pincészeteket abban, hogy boraikat itthon és külföldön is megszeressék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Meseterápia felnőtteknek

Radar - Meseterápia felnőtteknek

A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségiségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Bulizni biztonságtudatosan is lehet

Erősödik a Balaton Sound a biztonságos fesztiválozást segítő szakértői csapata. Dr. Zacher Gábor toxikológus és Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus mellé - Safety First „nagykövetként” - csatlakozott Molnár István Jenő, jogász, bűnmegelőzési szakértő valamint a TITS Gang, DJ Yamina és DJ Metzker Viktória, a biztonságos bulizás aktív szószólói. A szakértő csapatot a fesztiválon önkéntesek segítik, ehhez már várják a fiatalok jelentkezését.
2015 óta március 27-e Rákóczi emléknap Budapesten

2015 óta március 27-e Rákóczi emléknap Budapesten

II. Rákóczi Ferenc azt jelképezi a magyarság lelkében, hogy nincs olyan lehetetlen helyzet, hogy ne tudjunk tenni valamit a nemzet érdekében - jelentette ki Kedves Tibor történész, az erdélyi fejedelem emléknapján. Budapesten a Kossuth téren 300 diák részvételével koszorúzták meg Rákóczi lovasszobrát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!