2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Színes

Évtizedek óta harcolnak a természetőrök és a quadosok egymással

Macska-egér harcot vívnak egymással a természetőrök, valamint az erdőkben motorozók, és quadosok. Ezek a gépjárművek gyakran felszaggatják az erdők talaját és az ősgyepet, utat nyitva az eróziónak. Eközben a védett növényzet is károsodik, a zaj pedig zavarja a vadállatok élőhelyeit és a pihenni vágyó embereket.

  • Évtizedek óta harcolnak a természetőrök és a quadosok egymással

Itt vagyunk a hidegvíz völgyben, a hidegvíz forrástól nem messze és pont egy ilyen erodált quados feljáratot láthatunk, aminek a közepén a kerékközben védett növények maradtak életben, valószínűleg a társaik elpusztulhattak - mutatja a legfrissebb nyomokat Udvardy Ferenc, a Fertő-Hanság Nemzeti Park területfelügyelője. A védett természeti területeken gyakorlatilag tilos járművel közlekedni.

„Az éj egész folyamán fellépő problémáról van szó, rendszeresen keresik fel a területeinket és leginkább az jellemző rájuk, hogy az olyan egyébként elhagyatottabb részeket kedvelik, amik meredekek, tehát például a völgyeket, patakokat, patakmedreket, azokat a területeket leginkább, amelyet egyébként a vadjaink is nappal, nappali beállóként használnak, hiszen ezeket az emberek kevésbé keresik fel túrázásuk során.”

- mondta el Híradónknak Bánáti László, Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. oktatási és ökoturisztikai igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Napindító – Ásványbörze 2023

Napindító – Ásványbörze 2023

Ásványok, drágakövek, ősmaradványok, meteoritok, valamint ezekből készült ékszerek és dísztárgyak kiállítása a hétvégén. A téma kapcsán vendégünk volt Pálmai Ildikó ékszerszakértő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!