2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Színes

Először születtek pandaikrek Dél-Koreában

Óriáspanda-ikrek születtek egy dél-koreai állatkertben, először az országban.

  • Először születtek pandaikrek Dél-Koreában

A két pandakölyök a Szöul melletti Everland állatkertben jött világra, érkezésükről az állatkert pénteken, YouTube-on adott hírt. Az egyik kölyök 180 gramm, a másik, amely két órával később jött a világra, 140 gramm súllyal született.

Tonghi Csung, az állatkert igazgatója azt mondta, az esemény jó alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a veszélyeztetett fajok szimbólumaként is emlegetett pandák védelmére.

Hozzátette, hogy a pandaszülések 40-50 százaléka ikerszülés.

Az ikrek születése előtt három évvel jött világra először panda Dél-Koreában. A Fu Bao nevű állatot, az ikrek testvérét legkésőbb jövő év július végéig kell visszaadni Kínának.

Peking az ötvenes évek óta küld pandákat azokba az országoknak, melyekkel jó kapcsolatokat ápol, az évtizedek során e gesztus a "pandadiplomácia" nevet kapta.

Az óriáspandák - részben alacsony libidójuk miatt - a világ legveszélyeztetettebb fajai közé tartoznak. A vadonban várható élettartamuk 15 és 20 év között van, fogságban azonban akár 30 éven át is boldogíthatják az értük rajongó tömegeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!