2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Színes

Elment melózni, majd fogott egy 240 centis harcsát

Munkának indult, végül pedig hatalmas fogással zárult az év Szarvas Zoltán számára, aki élete legnagyobb magyarországi harcsáját, egy 240 centis példányt fogott pergetve, negyedik dobásra - számolt be a Pecaverzum.

  • Elment melózni, majd fogott egy 240 centis harcsát

A Váchoz közeli DCM Horgásztó vezetősége azzal kereste meg Szarvas Zoltánt, hogy segítsek a tó medrének és halállományának feltérképezésében – közölte a horgász a Fox Rage Facebook-oldalán. 

A Pecaverzum beszámolója szerint nem horgászatról volt szó, hanem egy műszeres felmérésről, melynek során készül egy medertérkép, megjelölik a nagyobb akadókat és megbecsülik a halállományt. 

Kifejezett kérés volt a harcsák esetleges megtalálása. Nagyobb méretű egyedből kevés mutatkozott az évad során, de kisebb, 10 kiló alatti példányok kerültek azért horogra. 

„A hideg vízben azt kaptuk, amit vártunk, nagyobb részek voltak üresek, viszont volt pár elképesztő méretű halcsapat összeállva. Találtam olyan medenceszerű kifürdéseket, melyek átmérője a két métert is meghaladta, ezt általában nem kis halak alkotják meg. Két ilyen igen nagy kifürdés mellett találtunk nagytestű halakat” – összegezte a tapasztalatokat Szarvas Zoltán, aki egyből jelezte Lestyán Zoltán vezetőségi tagnak, hogy ezek jó eséllyel harcsák.

Végül javaslatra úgy döntöttek, hogy csónakból dobnak párat, hátha kapásra bírják őket, „végül is hétágra sütött a nap és tavaszias volt az idő”. Az eredményre nem sokat kellett várni, a negyedik dobásra megvolt a hal.

Elkezdődött egy 70 percig tartó türelemjáték, olyan kiélezett csatával, amelynél fárasztóbbal még sosem szembesültem

- folytatta a beszámolót.

A harcsával végül „tökéletes állapotban” érték el partot. A hossza 240 centiméter volt, a pontos tömegét – mivel csak 50 kilóig mérő eszköz állt rendelkezésre – nem tudták megállapítani, de a parton összesereglett egyesületi tagok és horgászok becslése szerint 80 kiló körül lehetett.

A teljes cikk a Pecaverzum oldalán olvasható. 

Borítókép: Facebook.com/dcmhorgaszto

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!