2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A herceg - Esterházy Pál 11:05

Színes

Elkezdődött a Velencei-tó vízpótlása

Most jött el az idő, hogy elkezdjék pótolni a Velencei-tó vizét a Pátkai-tározóból. Az éghajlatváltozás és az elmúlt évek, az átlagostól jelentősen elmaradó csapadékmennyiség miatt a tó vízszintje már 2021 óta rendkívül alacsony. Szeptember végén az agárdi vízmérce 71 cm-t mutatott.

  • Elkezdődött a Velencei-tó vízpótlása

Körülbelül 370 centiméterig tudják leengedni a Pátkai-tározót amiből táplálni lehet a Velencei tavat, ami körülbelül 1 millió köbméter vizet jelent.

2021 őszén is elkezdték pótolni a tó vizét, de azt pár hónap múlva le kellett állítani, mert a a szárazság miatt a Pátkai-tározó vize használhatatlanná vált.

Most ideális körülmények alakultak ki. Az elmúlt időszak bőséges csapadéka felhígította a tározó vizét, így az alkalmas a tó feltöltésére. A vízügyi szakemberek folyamatosan vizsgálják a Velencei tó vízének minőségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Napindító - Minden várakozást felülmúltak a turizmus 2022. évi eredményei

Minden várakozást felülmúlt 2022-ben a magyar turizmus teljesítménye; az ágazat továbbra is emelkedő pályán mozog, így a szektor teljesítménye idén meghaladhatja a 2019-es rekordévben elért eredményeket. A HírTV stúdiójában Jakab Zsófia, az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobbjai között a BRFK Jerusalema-tánca

A világ legjobb 70 produkciója közé választották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Jerusalema-táncát. Juhász Milán kollégánk Horváth Orsolyával, a tánc betanítójával, balesetvizsgálóval beszélgetett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!