2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Színes

Elindult a Bringázz a munkába! idei tavaszi kampánya

A Föld napján indították el a tavaszi Bringázz a munkába kampányt. Az akciót 13. alkalommal rendezik meg a kerékpározás népszerűsítéséért. A Magyar kerékpáros klub felmérése szerint évente 40 százalékkal több magyar ül biciklire. A májustól induló bérbiciklirendszert üzemeltető BKK szerint a jövőben többen ülnek majd nyeregbe.

Papírlaptopokkal felszerelt sörbiciklivel népszerűsítették a Bringázz a munkába kampányt a Föld napján. A Magyar Posta kézbesítői is felsorakoztak a Kossuth téren a kampánynyitóra. A kitérőt civilek is megtették. „Délutáni programjaimra mind kerékpárral megyek, és dolgozni is azzal, amikor tudom csak használom” – mondta egy résztvevő.

A közlekedési államtitkár fejlesztéseket ígért. „Látható, hogy a településeken ma már a közutak felújítása, kerékpárral együtt, kerékpárutak felújításával vagy létesítésével együtt történik, az ipari parkokat kerékpárutakkal is összekötik a településeken és hát itt a Kossuth téren is láthatjuk, hogy a kerékpárosok és a gyalogosok a fő kedvezményezettjei az átalakításnak. Ami kiemelendő, hogy hálózatban, rendszerben kezdtük el a munkát, ennek köszönhetően jövőre elkezdődhet a Rajka, Budapest déli szektor közötti, Duna menti kerékpárútnak a létesítése, a balatoni kerékpárút felújítása” – mondta Völner Pál.

A kampány sikerét mutatja, hogy Budapesten 30-40 százalékkal nő évente a csatlakozók száma – mondta a Magyar Kerékpáros Klub elnöke. „Azt látjuk, hogy növekszik országosan is a kerékpárral közlekedők száma, ami nem olyan könnyű dolog, mert Magyarország Európában a második legkerékpárosabb ország, Hollandiával és Dániával fej-fej mellett haladunk” – mondta László János.


Májustól még több biciklis róhatja a főváros utcáit – ezt már a bérkerékpárokat üzemeltető Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgató-helyettese mondja. Az állandó bérlőknek kártyát kell váltaniuk a kölcsönzéshez, egy-egy alkalomra viszont elég egy mobilszám és és egy PIN-kód. Az ötjegyű szám bepötyögése után vihető a bicikli, amelyet bármelyik állomáson le lehet adni. „A fő szempont az, hogy az egész várost lefedjék ezek az állomások, olyan 3-400 méteren helyezkedjenek el, tehát 2-3 perc alatt egy BUBI-állomás megközelíthető legyen. Ezek jellemzően forgalmas csomópontokon, fontos intézmények, pályaudvarok mellett találhatók, tehát olyan helyeken, ahol egyébként sokan megfordulnak” – mondta Somodi László, a BKK vezérigazgató-helyettese.

A 76 állomás kiépítése már tart. Ha a bérkerékpárok népszerűek lesznek, a rendszer a háromszorosára is bővíthető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!