2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Színes

Eldőlt, ki lett az Anna-bál szépe

A budapesti Darvalics Virág lett a 188. Anna-bál szépe Balatonfüreden. Első udvarhölgyévé a balatonfüredi Balla Lillyt választotta a zsűri, második udvarhölgy a budapesti Szóráth Sarah lett. Az idei telt házas rendezvényen 500 vendég vett részt.

Idén a Vaszary-villa kertjében került a bálozó hölgyek nyakába az egyedi, kézi készítésű, számozott herendi porcelán szívecske. Innen sétált át óriási érdeklődés mellett a bálozó közönség a reformkori városközponton az Anna-bál helyszínére. A közel kétszáz éves múltra visszatekintő bált a hagyományok szerint az előző évi bálkirálynő és a város polgármesterének tánca nyitotta meg. Az idén visszatérve a hagyományokhoz, a jelen lévők jelölhették ki azt a 15 lányt, akik közül szakmai zsűri választotta ki a legszebbeket.

– Szerintem ez valahol minden lány álmában szerepel, így az enyémben is. Kislánykoromban álmodoztam arról, hogy eljutok ide – mondta az első udvarhölgy, Balla Lilly.


A balatonfüredi elsőbálozó lányt választották az első udvarhölgynek, a budapesti Szóráth Sarah a második  udvarhölgy, az idei Anna-bál szépe pedig a budapesti Darvalics Virág lett.

– Budapesti lakos vagyok, de imádom Balatonfüredet, mert itt van nyaralónk, úgyhogy minden nyaramat-telemet itt töltöm – mondta az Anna-bál szépe.

A bál szépe Páris aranyalmája mellett Viktória-mintás herendi porcelánvázát vehetett át, valamint udvarhölgyeivel együtt meghívást kapott a soron következő az operabálba is.

A 188. Anna-bál 18 éves szépei: a győztes Darvalics Virág (k), első udvarhölgye Balla Lilly (j) és Szóráth Sarah, a második udvarhölgy
A 188. Anna-bál 18 éves szépei: a győztes Darvalics Virág (k), első udvarhölgye Balla Lilly (j) és Szóráth Sarah, a második udvarhölgy
Fotó: Marjai János / MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!