2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Színes

Éhes jegesmedvét láttak kóborolni 800 kilométerre természetes élőhelyétől

Éhes jegesmedvét láttak kóborolni az Oroszország sarkvidéki térségében fekvő Norilszk városának külterületén, több mint 800 kilométerre természetes élőhelyétől - közölték kedden helyi illetékesek.

  • Éhes jegesmedvét láttak kóborolni 800 kilométerre természetes élőhelyétől

A láthatóan kimerülten kóborló vadállatról készült felvételek széles körben elterjedtek a közösségi portálokon Oroszországban.

Az állat vasárnap este jelent meg először az észak-szibériai város Talmak nevű ipari negyedében - mondta el Alexandr Korobkin környezetvédelmi illetékes az AFP francia hírügynökségnek.

Még mindig egy gyár környékén kószál, a rendőrség és rendkívüli helyzetek hivatalának illetékesei megfigyelik őt, ügyelve a térség lakóinak biztonságára - tette hozzá.

Szakemberek egy csoportja szerdán érkezeik a városba, hogy szemügyre vegye az állatot és döntsön sorsáról.

A jegesmedvék egyre gyakrabban jelennek meg emberlakta területeken Oroszország északi részén, mivel a klímaváltozás és a térségbeli fejlesztések szűkítik élőhelyét és élelemforrásait. Azonban a sarki jégtől ilyen távoli helyen ritkán látni jegesmedvét.

Februárban a helyi hatóságok szükségállapotot hirdettek Novaja Zemlja félszigete egyik térségében, ahol tucatnyi élelmet kereső jegesmedve közelített meg egy falut, közülük néhány be is merészkedett az utcákra, a lakóházak közelébe.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!