2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Színes

Egyedülálló amerikaiautó-fesztivál Magyarországon

Több mint 1300 gépcsoda vonult fel Magyarország legnagyobb amerikaiautó-fesztiválján, a Komáromi Monostori Erődben. A rendezvény Európában is egyedülálló, így Németországból, Ausztriából, Szlovákiából is érkeztek muzeális értékű járművekkel. A nézők nemcsak a veterán autók szépségében gyönyörködhettek: lenyűgöző technikai adottságaikat is megismerhették.

Az egyik legnépszerűbb program a gumiégetés volt a fesztiválon. A találkozó leghangosabb autója címet pedig ez a 69-es 8 literes Nova kapta.

Tizenkét évvel ezelőtt háromszáz amerikai verda jött el az első összejövetelre, Azóta négyszer annyi jármű érkezik Európa minden pontjáról. „Az a baj, hogy a rendezvényen részt vevő autók fele külföldi, aminek mi nem örülünk, merthogy a magyaroknál úgy néz ki, hogy készpénzprobléma van. A külföldieknél nincsen készpénzprobléma, a magyarok egy kicsit kopnak, a külföldiek pedig jönnek, mert a monostori erőd hangulata páratlan” – mondta Békési Róbert főszervező.


A '67-es évjáratú, legendás Ford Mustang is felbukkant a kocsik között. Akik beleszerettek az amerikai autókba, azt mondják: ez a hobbi drága, de nem megfizethetetlen. „Ezek az autók veterán, muzeális minősítéssel rendelkeznek. Súlyadót nem kell fizetni kötelező biztosításuk is egészen csekély. A fogyasztás, az mondjuk erőteljes lehet, de ezeket nem nagyon szokták használni a hétköznapokon. Hétvégi autózásnak tökéletes, mert mindenkinek fülig ér a szája, amikor beleül” – mondta egy autóépítő.

A kocsik 15 kategóriában versenyezhetnek. Díj jár a legszebb motorért, és értékelik a leghosszabb és a legmesszebbről érkezett autót is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Globál Extra – Új erőközpont épül a NATO keleti bővítésének örve alatt + videó

Szergej Sojgu kedden azt mondta, hogy számos NATO-gyakorlatot tartanak az orosz határ közelében az "állítólagos orosz agresszió visszaverésére", amelyen mintegy 90 000 katona vesz részt. Sojgu szerint a NATO keleti megerősítése zajlik. Erről beszélt Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász Virághalmy Sarolta szerkesztő-műsorvezetővel a Globál Extra című műsorunkban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!