2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Színes

Egy-egy tálca sütemény és pezsgő fejében bárki rajthoz állhatott

Bejgli- és hókifli-futást rendeztek Hódmezővásárhelyen. A lelkes amatőrök és a profik nevezési díja is egy-egy tálca sütemény és pezsgő volt. Az előszilveszteri testmozgást a strand meleg vizes medencéjében zárták a résztvevők.

  • Egy-egy tálca sütemény és pezsgő fejében bárki rajthoz állhatott

Fél órával a rajt előtt már gyűlt a nevezési díj a Gyarmati Dezső Sportuszoda bejáratánál. Az idei verseny különlegessége az volt, hogy nem pénzzel, hanem süteménnyel és pezsgővel nevezhettek a futók. A mezőnyt két órakor indították el a szervezők.

A bejglifutás 7 kilométeres, a hókifli-futás 2,2 kilométeres távjai közül választhattak azok, akik szerették volna lemozogni a karácsonykor felszaladt kilókat. A célba érkezők többsége nem volt megelégedve a teljesítményével.

„Mostanában nem futottam eleget, úgyhogy elég rosszul ment, de egyébként nem volt olyan borzalmas. Hát, az edzetlenség az, ami volt” – fogalmazott egy ifjú hölgy.

Tankó Gyula kislányával, Lilivel futotta le a 7 kilométeres távot. „Szeretjük az egészséges életmódot, a kisfiam is fut, ő egy kicsit gyorsabban ért be a célba, de Lilinek ez volt az első utcai, versenyszerű eseménye. Büszke vagyok rá, hogy megcsinálta” – fogalmazott.

Másfél hónapja vakbéllel műtötték Jónás Ferencet. A Szegedi Vasutas Sport Klub tájfutója örül, hogy hosszú idő után ismét rajthoz állhatott „Körülbelül egy hete kezdtem el újra edzeni, úgyhogy még gyenge vagyok, mint a harmat. Ennek ellenére örülök, hogy bírtam valamivel 4 perces fölötti átlagot futni. És nyilván jólesett végre célba érni, magamhoz képest. Nyilván nem a legjobb futásom, mert nem vagyok formában, de örülök, hogy beértem, és most lehet sütizni, pezsgőzni, fürdeni” – fogalmazott a tájfutó.

A Hód-mentor Sport Egyesület 26 éve minden szilveszter előtt megrendezi a közösségi eseményt. „Egyre népszerűbb az esemény. Igazából nem versenyről van szó, ez talán edzésnek, csapatépítő programnak felfogható kis év végi elfoglaltság. Rengetegen jönnek baráti társaságok Makóról, Szegedről és persze Hódmezővásárhelyről is. Körülbelül én úgy gondolom, hogy kétszázan vannak itt a mai napon” – mondta Petróczky Ádám szervező.

A verseny végén a futók közösen elfogyasztották a különleges nevezési díjakat. Így nemcsak a sportteljesítményt, hanem egymás konyhai felkészültségét is összemérhették a versenyzők.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!