2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Erdély és Románia

Következik:

Híradó 12:05

Színes

Egy amerikai milliárdosé a Forbes magazin

Austin Russell amerikai üzletember, az autóipari Luminar Technologies tulajdonosa megvásárolja a Forbes magazint is megjelentető Forbes Global Media Holdings többségi részesedését.

  • Egy amerikai milliárdosé a Forbes magazin

Az erről szóló közlemény szerint a milliárdos 82 százalékos részesedést szerez a kiadóban, mintegy 800 millió dollárra értékelve azt. Az eddigi többségi tulajdonos, a hongkongi székhelyű Whale Media Investments kisebbségi tulajdonos marad. Austin Russell az ügylet keretében a Forbes család tulajdonában még meglévő részesedést is kivásárolja.

A közlemény szerint a 28 éves amerikai üzletember nem vesz részt a társaság napi működésében. Az egyelőre nem világos, hogy Austin Russell miként finanszírozza az ügyletet.

A Forbes, az Egyesült Államok egyik legrégebbi sajtóorgánuma mintegy 5 millió olvasóval. Úgy tudni, hogy a kiadvány jelenleg nyereséges.

A Forbes médiabirodalmat 2014 óta nem a Forbes család irányítja, amikor is eladta többségi részesedését az Integrated Whale Mediának, miután meghiúsult egy ügylet, ami révén tőzsdére vitték volna a céget.

 

BORÍTÓKÉP: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!