2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Hitvallók és ügynökök 11:00

Színes

Egy 135 éves pécsi mandulafáért szoríthatunk

  • Egy 135 éves pécsi mandulafáért szoríthatunk

Február végéig lehet szavazni az Év Európai Fája elnevezésű versenyben, ahol idén egy 135 éves pécsi mandulafa képviseli Magyarországot. A döntőbe 15 ország egy-egy különleges fája jutott. Az eredményhirdetés március 19-én Brüsszelben lesz.

„Azért választottuk éppen a mandulát, mert először is egy csodálatos helyen van. Tehát Pécsett ez egy látványos helyszín, a Havi hegyi környezet. Ugye innen lehet látni a város panorámáját. Másrészről pedig azért választottuk, mert jelképes is. Az újjászületés jelképe, ahogy ez Janus Pannonius versében is megfogalmazódik” – ismertette Varga Ágnes, a Pécsi Janus Pannonius Múzeum múzeumpedagógusa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!