2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Színes

Egészséges fiatalok kerekes székben

A kerekesszék-hajtás világrekordját dönthetik meg egészséges fiatalok a Margitszigeten megrendezett egész napos programon. A KézenFogva Alapítvány által az esélyegyenlőség jegyében megrendezett eseményen a diákok kipróbálhatták a szájjal festést és a vakon tájékozódást is. A program célja, hogy az egészséges emberek egyenlőként tekintsenek a fogyatékkal élőkre.

Egészséges fiatalok hajtják a kerekes széket a Margitszigeti Atlétikai Centrum futópályáján. A cél, hogy megdöntsék a 12 órás kerekes székezés rekordját. A résztvevők szerint az, hogy kerekes székbe ültek, segíthet abban, hogy átérezzék a mozgáskorlátozottak helyzetét.

A rendezvényt a köztársasági elnök felesége nyitotta meg. Herczegh Anita meglátogatta azokat az állomásokat is, ahol a különböző fogyatékosságok nehézségeivel találkozhattak a látogatók.

„Az ilyen események segítségével, ha az ember részt vesz rajtuk, könnyebb megismerni, és aztán segíteni ezeknek a problémáknak a megoldásában – fogalmazott Herczegh Anita. – Tehát az ilyen állomásokon, ahol kipróbálhatjuk magunkat, hogy mit tennénk fogyatékosként, hogyan tudnánk leküzdeni ezeket a problémákat. Ezt megértve aztán könnyebb a hétköznapokban akadálymentessé tenni a fogyatékosok életét” – mondta az államfő felesége.

A szájjal festést, a vakon tájékozódást és a jelbeszédet is kipróbálhatták a diákok. A KézenFogva Alapítvány igazgatója úgy gondolja, a rendezvény segít abban, hogy az egészséges emberek elfogadják és segítsék a fogyatékkal élőket.

A rendezvényt támogató bankcsoport is folyamatosan arra törekszik, hogy szolgáltatásaik minden fogyatékkal élő számára elérhetőek legyenek. – A fiókjaink 85 százaléka akadálymentes, több mint 320 fiókban elérhetőek akadály és korlátok nélkül a szolgálatatásaink – közölte az OTP Bank marketingigazgatója. – Legújabban pedig a munkatársainkat az egyes fiókokban jelnyelvre oktatjuk. Ezáltal siketek és nagyothallók is korlátok nélkül férhetnek hozzá a szolgáltatásokhoz – mondta Nagy Zoltán.

Az egész napos program során vakvezető és terápiás kutyás bemutatón, valamint kerekes székes zumbaoktatáson is részt vehettek a Margitszigetre kilátogatók.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Megvédte magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata! A zöld-fehér együttes zsinórban hatodik alkalommal végez biztosan a pontvadászat élén, összesen pedig ez az FTC 35. bajnoki aranyérme. Az önfeledt ünneplést kevesen úszták meg szárazon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!