2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Színes

Díszkivilágítással és vásárral indult az adventi időszak

Az első adventi hétvégén a hagyományos ünnepi vásárok is megnyitottak. Az árusok szerint a tavalyi évhez képest nincs vagy nem jelentős az áremelkedés, a hideg idő miatt a vásárlók mégis kevesebben vannak. A kereskedők mellett az önkormányzatok és a főváros is ünnepi programokkal várja az érdeklődőket.

Advent első vasárnapjára országszerte megnyitottak a karácsonyi vásárok. A gyerekeknek a mikulás és a Jézuska ajándékait jelenti az adventi várakozás időszaka. A hétvégén megnyitott bódék számos turistát vonzanak a fővárosba. Az időjárásra a kereskedők is panaszkodnak. Egy árus, aki a Szent István-bazilika előtt árul mézeskalácsot, azt mondja: nem emeltek árat, még sincs akkora kereslet, mint tavaly. „A forgalom, mintha most kicsit gyérebb lenne a tavalyihoz képest. De ez lehet, hogy az időjárás miatt van, ugyanis ez a szitáló köd, ez most nem igazán tesz jót a vásárlókedvnek” – mondta Kozma Zoltán.


A Szent István-bazilika előtt advent első vasárnapjától korcsolyapálya és fényfestés várja a karácsonyi vásár látogatóit. „Advent a várakozás ideje. Készülünk a karácsonyra, az Úr Jézus születésének napjára és jó látni, a lelki készülődés mellett a város is ünneplőbe öltözik. Az utcákon felkapcsoljuk a díszvilágítást, karácsonyfák, betlehemek kerülnek az utcákra” – fogalmazott Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere. Nem csak az ötödik kerületben, az egész fővárosban meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját és felkapcsolták az ünnepi díszvilágítást.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Naposan indul a jövő hét

Naposan indul a jövő hét

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!