2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Színes

Darts-Matek: játékos forma a matematika tanulására

Darts-Matek néven egy új programot fejlesztett ki egy válogatott játékos. A nyíldobálás sportágat és a matematikatanítást ötvöző szoftver segítségével a gyerekek játékos formában sajátítják el az alapműveleteket.

A szoftver használatához nem kell más, mint az, hogy a gyerekek ismerjék a dartstáblán a mezők értékeit. Ezután az egyszerű matematikai feladatoktól kezdve a bonyolultabbakig alkalmas a tudásszint növelésére, a négy alapművelettől egészen a fejszámolásig. A programot a magyar dartsválogatott egyik játékosa fejlesztette ki. „Tantervbe nem fog bekerülni, abban biztos vagyok, ellentétben Angliával, Hollandiával, ahol dartsórákat tartanak, viszont a cél az, hogy a matematikatanárok, illetve -tanítók a matematika tanításához használják ezt a szoftvert, ami dartsalapokon nyugszik, és annak meg nincsen akadálya jelen pillanatban” – mondta Székely „Penge” Pál.

A darts fejleszti a koncentrációt és növeli az önbizalmat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ahol a programot alkalmazzák, megnőtt a gyerekek érdeklődése a sportág iránt. „Igen, ennek a sportágnak legyen utánpótlása, hiszen ez az a sportág, amit talán az egyik a világon, amit a legkisebb kortól a legidősebb korig lehet művelni. Én magam 44 éves koromban találkoztam először ezzel a sporttal, itt pedig gyakorlatilag 8-10 éves gyerekek már dobálnak réges-rég. Példa van arra, hogy 6-7 évesek is gyönyörűen tudnak dobálni” – mondta Varró Gábor, a Pécsi Darts Club edzője.


A szoftvert ingyen bocsátja az iskolák rendelkezésére a fejlesztője, sőt otthoni használatra is hozzáférhető, bárki letöltheti a szövetség honlapjáról. Székely Pál szeptember óta négy városban tartott bemutató előadásokat, azóta valamennyi helyen alkalmazzák.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Hó borítja Magyarország legmagasabb pontját + képek

Behavazott a Kékes! Vasárnap a kora esti órákban eső formájában érkező csapadék az éjszakai órákban hóba váltott az ország csúcsán, összefüggő hótakarót alkotva, tavaszban télies hangulatot megidézve – olvasható a Facebookon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!