2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Színes

Címvédéssel zárult az VII. MTFE Sírásó Verseny

Idén is megtartották a sírásóversenyt, meglepő eredmény született – írta meg a Haon.hu tudósítására hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap beszámol róla, hogy a versenyen 25 kétfős csapat, köztük horvát, szlovák és cseh párosok kezdték meg időre kilapátolni a mintegy 2,5 köbméter földet.

  • Címvédéssel zárult az VII. MTFE Sírásó Verseny

Címvédés történt a VII. MTFE Sírásó Versenyen, ismét a hajdúböszörményi Pataklétosz Nonprofit Kft. sírásói nyertek – számolt be róla a közösségi oldalán a a Magyarországi Temetőfenntartók és -üzemeltetők Egyesülete (MTFE), hívta fel a figyelmet a Haon.hu.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, idén rekordszámú nevezéssel, nemzetközi mezőnnyel rendezték meg a VII. Sírásóversenyt Pécsett. A verseny rendezője, az MTFE fontosnak tartja, hogy kollégáik munkáját ezzel a versennyel is elismerje és a közvélemény számára a kegyeleti szabályok kereteit betartva megismertesse.

A versenyen 25 kétfős csapat, köztük horvát, szlovák és cseh párosok kezdték meg időre kilapátolni a mintegy 2,5 köbméter földet. A rajtnál a 2024-es olimpia bronzérmes sportlövője, Major Veronika sütötte el a startpisztolyt.

Az MTFE bejegyzésében azt írta, nehéz verseny volt a kötött talaj miatt, nem is sikerült minden sírgödröt 160 cm mélyre kiásni, viszont azt mindenki látta hogy a sírásás kőkemény fizikai munka, amit a temetésszolgáltatás egyéb feladatai sem könnyítenek meg. 

A végeredmény a Haon.hu oldalán így néz ki:

  • A hajdúböszörményi Pataklétosz Nonprofit Kft. 1-es csapata, Kiss László és Nagy Róbert 1 óra 32 perc 8 másodperc időeredménnyel nyerte meg a versenyt és védte meg bajnoki címét.
  • Ezüstérmes a Székesfehérvár Városgondnokság párosa lett 1:48:08 -as idővel. A csapatot Herceg Gyula és Mizda J. Tamás alkották.
  • Harmadik helyezett a csehországi Olomouc városából érkező team lett. Az ő időeredményük 1:48:09. Így a Josef Vaclavik és a Martin Novak alkotta csapat mindössze egy másodperccel maradt le a második helyről.
  • A Hantolás versenyszámban esztétikai értékelés után a szekszárdi Panteon Kft., Harmat Antal és Bognár Tibor alkotta csapata nyerte.
  • A Virágbeültetés versenyszámban pedig a Kegyelet Sírkő Optimum 3-as csapat virágkreációja aratott elsöprő tetszést az ebben az esetben hölgyekből álló zsűrinél.
  • A legszebb virágos hant Radácsi Bence és Konczi Krisztián műve. 

Forrás: Magyar Nemzet Haon.hu

Fotó: Haol.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Arnold Schwarzenegger: Orbán elvitt egy körre + videó

Budapesten a legjobb kiszolgálást kaptam - jelentette ki Arnold Schwarzenegger hollywoodi filmcsillag, egykori kaliforniai kormányzó abban a videóban, ami szombat este jelent meg Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán.
Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Schwarzenegger diktálta a tempót Orbán Viktornak

Arnold Schwarzenegger Emmy- és Golden Globe-díjas osztrák származású amerikai színész, testépítő dolgoztatta meg Orbán Viktort. Erről maga a magyar kormányfő posztolt a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!