2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Színes

Bori meglátta az árnyékát, mégsem fordult vissza

Előbújt barlangjából, meglátta az árnyékát, mégsem fordult vissza a veszprémi állatkert kamcsatkai medvéje, Bori. Igaz, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark dolgozói is tettek arról, hogy a szikrázó napsütés ellenére a kifutójában maradjon, ugyanis válogatott gyümölcsökből készített tortával kedveskedtek a bundásnak. Az állatkertben már évtizedes hagyomány, hogy február 2-án veszprémi óvodásokkal közösen csalogatják a szabadba a medvéket.

Énekszóval csalogatták a veszprémi óvodások Borit, a közel 500 kilós kamcsatkai medvét. Az állat nem kérette magát, a barlang előtt gyümölcstorta és alma várta. „A néphagyomány szerint február 2-án a medve, ha kijön a barlangjából, és süt a nap, meglátja az árnyékát, akkor megijed, visszamegy, ez azt jelenti, hogy még hosszú lesz a tél. Megmondom őszintén, mi itt egy kicsit megpróbáltuk a medvét befolyásolni, napsütés ide, napsütés oda, a neki kikészített finom gyümölcstorta megtette hatását” – mondta Török László, a veszprémi állatkert igazgatója.

A gyermekeknek interaktív órát is tartottak. Megnézhették az állatkert egyik elpusztult medvéjének koponyáját, a zoo-pedagógus pedig a barnamedvék életéről és viselkedéséről mesélt nekik.

A veszprémi állatkert medvéi egyébként nem alszanak téli álmot, mindennap kapnak enni, nem kell felélniük tartalékaikat, de a medvelesnek évtizedes hagyományai vannak Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!