2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Színes

Gyereknap alkalmával benépesült a Városliget

Már szombaton tízezrek látogattak ki a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes gyermeknapi rendezvényére. A Városligetben 23. éve várják interaktív és zenés programokkal a családokat május utolsó hétvégéjén. A szeretetszolgálat meghívására idén is több mint 500 nehéz sorsú gyermek érkezett a határon túlról Budapestre, megünnepelni a gyermeknapot.

Sorban álltak a gyerekek, hogy felszállhassanak a Városligetben kiállított 604-es trolibuszra. A fiatalok ezúttal sofőrként is kipróbálhatták magukat a BKV járatán. Akiket a számítógépek világa köt le jobban, izgalmas kvízjátékokon mérhették össze tudásukat a Biztonságos Internet Sátorban. A szakemberek játékos feladatok segítségével próbálták felhívni a figyelmet arra, mekkora veszélynek van kitéve az a fiatal, aki szülői felügyelet nélkül tölt el órákat a számítógép előtt. „A felmérések azt mutatják, hogy minden 20. kiskorú gyermek találkozott már olyan tartalommal, ami nem az ő korosztályának való” – fogalmazta meg Zsuppán Attila, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója.


Idén egy egész fogorvosi rendelő is kiköltözött a Városligetbe. A szűrővizsgálatra folyamatosan érkeztek a gyerekek. A bátrak ajándékot kaptak.

A városligeti gyermeknapot 1990 óta, minden évben megrendezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Fővárosi Önkormányzat. A programokon bárki ingyen részt vehet. A szeretetszolgálat idén is több mint 500, határon túli fiatalt hívott meg a rendezvényre. Erdélyből, Felvidékről, Moldovából és Kárpátaljáról érkeztek csoportok. A gyermekek többsége még soha nem járt Budapesten.

A gyermeknapi programokon vasárnap is, egész nap várják a családokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!