2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Színes

Bemutatták Amerikában Az interjú című filmet

Bemutatták Amerikában Az interjú című filmet, amelyet a Sony stúdió korábban levett a műsorról az ellene indított hackertámadás és az azt követő fenyegetések miatt.

A New York-i Cinema Village az egyik olyan mozi, ahol megnézhetik az amerikaiak Az interjú című filmet, amelyet a Sony stúdió mégis bemutat karácsonykor. A filmet korábban a cég elleni hackertámadás és az azt követő fenyegetések miatt vették le a műsorról.

„Nyilván pénzt akarunk csinálni a filmből, mint bármelyik másikból, de fontos, hogy kiálljunk a szólásszabadságért. Szerintem ez főleg erről szól” – mondta Lee Peterson, a Cinema Village ügyvezetője.

A Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor elleni merényletről szóló alkotást több száz független mozi tűzte műsorára. A nagy filmszínházak nem merték bemutatni a vígjátékot, miután a számítógépes kalózok azt üzenték a Sonynak: terrortámadásokkal torolják meg, hogy a phenjani vezetőn élcelődnek. Az Egyesült Államok Észak-Koreát tette felelőssé a hackertámadásért.

„Nyílt levelet tettünk közzé, és egy petíciót, amely a film és a Sony támogatására szólította fel a többi mozit. És mikor a Sony rájött, hogy van életképes forgalmazói hálózat, megkerestek minket, és megkérdezték, komolyan gondoljuk-e, hogy bemutatjuk a filmet. Természetesen igent mondtunk. Másnap más független moziknak is engedélyezték a bemutatót. Végül több mint 300 mozi jelentkezett, hogy vetítenék a filmet” – közölte Christian Parkes, az Alamo Drafthouse igazgatója.

Az interjú című film több nagy videómegosztó oldalon már 24-én elérhetővé vált – de csak az Egyesült Államok területén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!