2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Színes

Bemutatták a 2019-es Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát

Queen-dalokra épülő We Will Rock You musical, Giuseppe Verdi Aida című operája, és a Titanicról szóló musical is szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok következő évadának kínálatában. Jövőre újra lesznek előadások az újszegedi szabadtéri színpadon is, amit teljesen felújítanak. Az új évad előadásaira mától lehet jegyeket venni.

  • Bemutatták a 2019-es Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát

Az 1879-es nagy szegedi árvízre emlékezik évadnyitó előadásával a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Hullámzó világ című táncjáték Rózsa Sándor korát idézi majd június 21-én.

„Visszaemlékeznek az árvízre, ami nekünk azért is fontos, mert, ha nincs árvíz, nincs Fogadalmi-templom, ha nincs Fogadalmi-templom, Dóm tér és szabadtéri játékok sem, tehát ez egy nagyon fontos pontunk. Következő saját produkciónk az Aida, ami Verdi operája, nagyszabású kiállításban, magyar nyelven. Mert mint népszínházi produkció, ez több mint négyezer embernek, akik magyar nyelvűek, úgy gondolom, hogy magyarul kell játszani, és ezt a vonalat szeretnénk követni” – nyilatkozta Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti vezetője.

A megújult újszegedi színpadon Molière klasszikus komédiáját, a Don Juant, Berthold Brecht zenés drámáját, a Koldusoperát, valamint a Hófehérke és a hét törpe balettváltozatát láthatja a közönség.

„Két év után újra megnyílik a több mint 1200 fő befogadóképességű újszegedi szabadtéri színpad, amelyet a nagyközönségnek átadunk. Itt is lesznek bizonyos műszaki fejlesztések, de ami talán a legfontosabb, hogy a műsorpolitika is része a megújulásnak. Miként a Dóm téren, itt igyekszünk olyan módon, olyan műsorpolitikát megvalósítani, hogy a nagyközönség és a művészek számára is a Dóm térrel egyenértékű játszóhely legyen, ez az egyébként nem kicsi, több mint ezer fős befogadóképességű játszóhely” – mondta Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója.

A Szegedi Szabadtéri Játékok műszaki fejlesztése folytatódik a következő években. A produkciók látványát több ledfal segíti majd, és öt éven belül megújulhat a négyezer fős lelátó is a Dóm téren.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!